Μαθητές αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή αρνήθηκαν να ξυρίσουν τις γενειάδες τους - iefimerida.gr

Μαθητές αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή αρνήθηκαν να ξυρίσουν τις γενειάδες τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αποβολή δυο 14χρονων μαθητών έφτασε ένα βρετανικό καθολικό σχολείο,επειδή οι δυο μουσουλμάνοι μαθητές αρνήθηκαν να ξυρίσουν τις γενειάδες τους για θρησκευτικούς λόγους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι δυο μαθητές θα μελετούν μόνοι τους για ένα μήνα στο Γυμνάσιο Μάουντ Καρμέλ του Άκριγκτον, στη βορειοδυτική Αγγλία επειδή αρνήθηκαν να τηρήσουν τον κανονισμό του σχολείου.

Οι συγγενείς των μαθητών ωστόσο εναντιώθηκαν σε αυτή την απόφαση και μίλησαν για διάκριση κατά των παιδιών τους, αφού όπως ανέφεραν η γενειάδα είναι σύμβολο πίστης και η ίδια η θρησκεία τους απαγορεύει να ξυριστούν.

Ωστόσο, ο διευθυντής του σχολείου, Ξαβιέ Μπόουερς, απέρριψε την κατηγορία λέγοντας ότι οι μαθητές οφείλουν να τηρούν τον κανονισμό του ιδρύματος ο οποίος εκτός των άλλων, απαγορεύει στα παιδιά να φορούν κοσμήματα, να βάφουν τα μαλλιά τους ή να βάζουν μέικ-απ.

«Δεν πήραμε αυτήν την απόφαση ελαφρά τη καρδία. Πέρασα πολλές ώρες ερευνώντας το ζήτημα και μιλώντας με πρεσβύτερους μουσουλμάνους. Το Κοράνι δεν γράφει κάτι συγκεκριμένο για τις γενειάδες. Τα αγόρια αυτά έκαναν μια επιλογή. Όσο ανεκτικοί και αν είμαστε, οφείλουμε να τηρούμε τους κανονισμούς», επισήμανε ο διευθυντής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ