Standard&Poor's: Σταθερές οι προβλέψεις για την Ελλάδα- Εξισορροπείται η οικονομία της - iefimerida.gr

Standard&Poor's: Σταθερές οι προβλέψεις για την Ελλάδα- Εξισορροπείται η οικονομία της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει να θεωρεί σταθερή την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ο οποίος τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ του Β- και του Β και θεωρεί σταθερή την προοπτική της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, η δημοσιονομική εξυγίανση και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αποδεικνύουν ότι η οικονομία επανεξισορροπείται.

«Θεωρούμε ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραμένουν αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ως εκ τούτου επιβεβαιώνουμε την αξιολόγησή μας Β-/Β για τη χώρα», αναφέρει η Standard & Poor's σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το capital.

«Οι προβλέψεις για την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση είναι σταθερό, και ισορροπεί την άποψή μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης έναντι της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής, σε σχέση με τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που συναντά στην προσπάθειά της να το κάνει», επισημαίνει ακόμη.

Αναμένει δε ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 4% το 2013 και κατά 1% το 2014, διότι τα διαθέσιμα εισοδήματα μειώνονται ως αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων εργασίας, της μείωσης των μισθών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Το ΑΕΠ αναμένεται να εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1%, το 2015, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ