Guardian: Οι Ελληνες είναι σοκαρισμένοι -Οι ακροδεξιοί της ΧΑ επιδίωξαν την κυριαρχία μέσω τρόμου - iefimerida.gr

Guardian: Οι Ελληνες είναι σοκαρισμένοι -Οι ακροδεξιοί της ΧΑ επιδίωξαν την κυριαρχία μέσω τρόμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού, αλλά και την αποφυλάκιση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου γράφει ο Guardian, ο οποίος σκιαγραφεί το προφίλ της οργάνωσης και υποστηρίζει πως «όταν ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή, έγινε μέσα σε μια στιγμή».

Σε δημοσίευμα του με τίτλο «Η σκόνη κάθεται κοφτά πάνω στην Χρυσή Αυγή», ο Guardian αναφέρεται στο χρονικό της σύλληψης των χρυσαυγιτών βουλευτών, αλλά και στον αντίκτυπο που είχε στην ελληνική κοινωνία. «Οι Ελληνες είναι σοκαρισμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις. Είναι μουδιασμένοι όχι μόνο από τις τακτικές που χρησιμοποιεί η αστυνομία και την αποφασιστικότητα με την οποία εξαρθρώθηκε η ομάδα, αλλά επίσης και από τις αποκαλύψεις οι οποίες από τότε έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ο Guardian τονίζει πως «η χώρα η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται υπό χρεοκοπία στην χειρότερη οικονομική της κρίση από τα μοντέρνα χρόνια, υπάρχει εξαπλωμένη δυσπιστία. Και ιδιαίτερα στις κοινότητες των μεταναστών στην Αθήνα, όπου οι ακροδεξιοί επιδίωξαν την κυριαρχία μέσω τρόμου, την κλιμάκωση σε έγχρωμους, την ίδια στιγμή που τα ποσοστά τους ανέβαιναν στις δημοσκοπήσεις».

Κλείνοντας, ο Guardian αποκαλεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως τον «αινιγματικό» ηγέτη της Χρυσής Αυγής και αναφέρεται στις κατηγορίες που βαραίνουν τον ίδιο αλλά και τον Χρήστο Παππά.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ