Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Χρήστος Παππάς

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές και τους εισαγγελείς ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομή οπλοκατοχή.

Η απολογία του Χρήστου Παππά ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις επτά το απόγευμα και η απόφαση για την προφυλάκισή του ελήφθη ύστερα από δύο ώρες σύσκεψης μεταξύ των ανακριτών και των εισαγγελέων.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ωστόσο την απόφαση των δικαστικών λειτουργών λογικά βάρυνε το γεγονός ότι του αποδίδεται διευθυντικός ρόλος στην οργάνωση, το γεγονός ότι μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εγκατέλειψε αιφνιδιαστικό το σπίτι που νοίκιαζε στην Αθήνα καθώς και το γεγονός ότι εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ 24 ώρες αφότου εκδόθηκε το ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ο Χρήστος Παππάς εξερχόμενος από την πρώην Σχολή Ευελπίδων φώναξε προς τους δημοσιογράφους «Ζητω η Ελευθερία» και «Ζήτω η Χρυσή Αυγή».Συνθήματα φώναξαν και οι λιγοστοί συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, έξω από τα δικαστήρια.

Νωρίτερα, και πριν μπει στο γραφειό του ανακριτή λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, βγαίνοντας από το τζιπ της αντιτρομοκρατικής που τον μετέφερε από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων φώναζε ότι η «Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν».

Πιθανότατα θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό

Στις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετέβη με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στη ΓΑΔΑ, όπου και θα διανυκτερεύεσει. Την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Τι είχε δηλώσει έξω από τη ΓΑΔΑ όταν παραδόθηκε

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή λίγο πριν μπει στο εισαγγελικό γραφείο, φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία «μην τους πιστεύετε, είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση. Ζήτω ο εθνικισμός».

«Έρχομαι αυτοβούλως, δεν έχω τίποτα να κρύψω» είπε προτού μπει στη ΓΑΔΑ, όπου έφτασε με ταξί και πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως ελεύθερος». Μάλιστα κατά την είσοδο του έκανε χιτλερικό χαιρετισμό.

Τι εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι του στα Ιωάννινα

Ενα ναζιστικό μουσείο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, στο προάστιο Ανατολή των Ιωαννίνων, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη. Στους χώρους του σπιτιού από τον εισαγγελέα και άνδρες της κρατικής Ασφάλειας, κατά την οποία βρέθηκαν φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και ένα 38αρι πιστόλι και μπουκάλια κρασί που στην ετικέτα έχουν τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Χρυσή Αυγή: Κατάφωρα άδικη προφυλάκιση

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει άδικη την προφυλάκιση του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, καθώς όπως αναφέρει, χωρίς κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο, χωρίς καμία υπόνοια για την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση, χαρακτηρίστηκε «διευθυντικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης», ενώ του αποδόθηκε και ο χαρακτηρισμός του υπαρχηγού.

«Και ο τελευταίος Έλληνας πλέον κατάλαβε πως η Χρυσή Αυγή αποτελεί το φόβητρο όλων αυτών που έχουν υποδουλώσει τη χώρα και καταστρέφουν το μέλλον του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση της ΧΑ που δηλώνει ότι θα συνεχιστεί ο «νόμιμος πολιτικός της αγώνας».

Στον Κορυδαλλό οι Μιχαλολιάκος-Λαγός-Πατέλης

Εν τω μεταξύ νωρίτερα την Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης. Οι δυο πρώτοι κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής τους θα μείνουν στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο Γιώργος Πατέλης θα οδηγηθεί πιθανότατα την Παρασκευή στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Φωτογραφία: Fosphotos

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ