Le Figaro: Αμηχανία στην κυβέρνηση από την αποφυλάκιση των ακροδεξιών βουλευτών.- Μήπως τελικά βγει κερδισμένη η Χρυσή Αυγή; - iefimerida.gr

Le Figaro: Αμηχανία στην κυβέρνηση από την αποφυλάκιση των ακροδεξιών βουλευτών.- Μήπως τελικά βγει κερδισμένη η Χρυσή Αυγή;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής σχολιάζει η γαλλική Le Figaro, η οποία κάνει λόγο για απόφαση- έκπληξη το δικαστή, η οποία ίσως να αποβεί θετική για την ακροδεξιά οργάνωση.

Σε δημοσίευμα της, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πως «η Χρυσή Αυγή διαφεύγει από τους κριτές της» και σχολιάζει: «Θα βγει ενισχυμένη τελικά η ΧΑ μετά τη σύλληψη 6 βουλευτών της; Η απόφαση του ανακριτή προκαλεί, το λιγότερο, έκπληξη. Μετά από μια θεαματική σύλληψη και ανακρίσεις 14 ωρών τεσσάρων βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης, τους απαγγέλθηκε η κατηγορία σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Όμως τρεις εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, αλλά ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης».

Στη συνέχεια, η Le Figaro παραθέτει και σχόλια αναλυτών της, οι οποίοι εκφράζουν την έκπληξη τους για την αποφυλάκιση του Κασιδιάρη του Παναγιωραρου και του Μίχου και θεωρούν πως οι τρεις ακροδεξιοί βουλευτές δεν θα υπόκεινται πλέον σε έλεγχο και θα φροντίσουν να ηρωοποιήσουν τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο. «Σήμερα επικρατεί αμηχανία στις τάξεις της κυβέρνησης αλλά και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου» επισημαίνει Γάλλος σχολιαστής.

Κλείνοντας, η Figaro δηλώνει πως «ολόκληρη η πολιτική τάξη φοβάται ότι θα αποκτήσει και πάλι δύναμη η ακροδεξιά οργάνωση, που κατάφερε να ΄κάνει σέρφινγκ΄ πάνω στην απελπισία των Ελλήνων και στην έκρηξη του ποσοστού ανεργίας για να γίνει η τρίτη δύναμη».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ