Τρισδιάστατο εκτυπωτή στέλνει στο διάστημα η NASA - iefimerida.gr

Τρισδιάστατο εκτυπωτή στέλνει στο διάστημα η NASA

Τρισδιάστατο εκτυπωτή στέλνει στο διάστημα η NASA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η NASA θα στείλει στο διάστημα έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Η ιδέα πίσω από αυτή την επιχείρηση, είναι να βοηθήσει τους αστροναύτες στην οικονομική κατασκευή ανταλλακτικών δορυφόρων και διαστημικών μηχανημάτων σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Οπως ανακοίνωσε η NASA, τον εκτυπωτή έχει κατασκευάσει η εταιρία Made in Space και θα έχει το μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων, ενώ θα είναι ειδικά διαμορφωμένος ώστε να λειτουργεί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Made in Space εξηγεί την λογική πίσω από αυτή την ιδέα: «Φανταστείτε έναν αστροναύτη που χρειάζεται ένα εξάρτημα, επειγόντως, προκειμένου να διορθώσει μία βλάβη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αντί να ελπίζει και να αναμένει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα να καταφθάσουν από τη Γη, να έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει μόνος του ότι χρειάζεται»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ