Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για τη μη προφυλάκιση των 3 της ΧΑ -Δυσαρέσκεια για Δένδια-Αθανασίου - iefimerida.gr

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για τη μη προφυλάκιση των 3 της ΧΑ -Δυσαρέσκεια για Δένδια-Αθανασίου

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για τη μη προφυλάκιση των 3 της ΧΑ -Δυσαρέσκεια για Δένδια-Αθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη δυσφορία εκπέμπει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παρ' όλα αυτά η ηγεσία του κόμματος αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις εξελίξεις αναμένοντας την ολοκλήρωση της ποινικής προδικασίας.Οπως αναφέρουν τα ΝΕΑ στο ΠΑΣΟΚ, μετά το αρχικό μούδιασμα, έκδηλη ήταν χθες μια διάχυτη δυσαρέσκεια πρωτίστως προς την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης. Συγχρόνως όμως ο Βαγγέλης Βενιζέλος, καλώντας όλους τους θεσμούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, άφησε αιχμές για τη Δικαιοσύνη, στην ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της οποίας - όπως είπε - βασίζεται η ακεραιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Στελέχη της Χ. Τρικούπη ασκούσαν κριτική χθες στον κ. Αθανασίου, ο οποίος, όπως έλεγαν, είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι όλα τα στοιχεία ήταν «δεμένα» και αδιαμφισβήτητα, ενώ συνέδεσε τις κινήσεις της Δικαιοσύνης με την κυβέρνηση.

Επικαλούμενα δε δικαστικούς κύκλους, αναρωτιόντουσαν πώς είναι δυνατόν να εμφανίζουν τόσο μεγάλη απόκλιση οι αποφάσεις των ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών από τις χθεσινές αποφάσεις χαμηλόβαθμων λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στις δημόσιες δηλώσεις του φρόντισε να κρύψει την ενόχλησή του για τις εξελίξεις όσον αφορά την κυβέρνηση λέγοντας με νόημα: «Θα συνιστούσα σε όλους να μη βιάζονται, δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση και τα πράγματα εξελίσσονται».
Ωστόσο, όταν άναψε η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, δεν έκρυψε την ανησυχία του παρακαλώντας απλώς τα μέλη του οργάνου να κρατήσουν μέτρο και χαμηλούς τόνους τουλάχιστον μέχρι να βγει η απόφαση για προφυλάκιση ή μη και του τελευταίου συλληφθέντος βουλευτή, Χρήστου Παππά.

αυστηρά η ισχύουσα ποινική νομοθεσία, ζήτησε να ολοκληρωθεί η αντιρατσιστική νομοθεσία και διαβεβαίωσε ότι προχωρεί η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αφού υπάρχουν ασκήσεις ποινικών διώξεων για σοβαρά εγκλήματα. Για μία ακόμη φορά διαβεβαίωσε ότι εάν η ΧΑ επιχειρήσει να καταστρατηγήσει τις κοινοβουλευτικές και εκλογικές διαδικασίες, την απάντηση θα δώσει το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ