Γιατί η Αντιτρομοκρατική χρησιμοποιεί για τις μεταγωγές της Χρυσής Αυγής τα γνωστά μαύρα τζιπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί η Αντιτρομοκρατική χρησιμοποιεί για τις μεταγωγές της Χρυσής Αυγής τα γνωστά μαύρα τζιπ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα γνωστά μαύρα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής τα οποία μετέφεραν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον ανακριτή και την ΓΑΔΑ, έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλες τις «μεγάλες» μεταγωγές υπόδικων και κρατουμένων, με την ΕΛ.ΑΣ να τα προτιμά για πληθώρα λόγων.

Συγκεκριμένα, τα μαύρα τζιπ ανήκουν στα ΕΚΑΜ και τα χρησιμοποιεί η Αντιτρομοκρατική, τόσο για λόγους εντυπωσιασμού όσο και για λόγους ασφαλείας, καθώς θεωρούνται εξοπλισμένα με την «τελευταία λέξη» της τεχνολογίας, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Εκτός από την εντυπωσιακή τους εμφάνιση, τα μαύρα τζιπ της ΕΛ.ΑΣ διαθέτουν και όλα τα μέσα ασφαλείας, καθώς διαθέτουν αλεξίσφαιρα «φιμέ» τζάμια τα οποία μπορούν να προστατεύσουν τους κρατούμενους από οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος τους, ενώ ο μεγάλος τους κυβισμός εξασφαλίζει μεγάλη ταχύτητα..

Εκτός από τους χρυσαυγίτες βουλευτές, στα μαύρα τζιπ έχει γίνει η μεταγωγή πολλών γνωστών κρατουμένων, όπως η σύσσωμη μεταφορά των μελών της 17 Νοέμβρη, αλλά και πιο πρόσφατα όλων των μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ