Ενοπλοι προσπάθησαν να εισβάλουν στη ρωσική πρεσβεία στη Λιβύη - iefimerida.gr

Ενοπλοι προσπάθησαν να εισβάλουν στη ρωσική πρεσβεία στη Λιβύη

Ενοπλοι προσπάθησαν να εισβάλουν στη ρωσική πρεσβεία στη Λιβύη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος ενόπλων έγινε η ρωσική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης, όταν μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων πολιόρκησε το κτίριο επιχειρώντας να εισβάλει σε αυτό. Η αναταραχή προκλήθηκε έπειτα από φήμες για τη δολοφονία αξιωματικού του στρατού από Ρωσίδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Λουκάσεβιτ, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ανάμεσα στα μέλη της διπλωματικής αποστολής.

«Στην Τρίπολη σημειώθηκαν πυροβολισμοί και υπήρξε προσπάθεια εισβολής στο έδαφος της ρωσικής πρεσβείας στη Λιβύη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό.

Αργότερα διπλωματικές πηγές στη Λιβύη ανέφεραν πως η κατάσταση είχε τεθεί υπό έλεγχο. Οι δεκάδες εξοργισμένοι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά στο φυλάκιο της πρεσβείας και προσκάλεσαν ζημιές στην πύλη της εισόδου.

Οι πληροφορίες για τη δολοφονία του αξιωματικού σε προάστιο της πρωτεύουσας είναι αντικρουόμενες. Ορισμένες πηγές αναφέρουν πως η γυναίκα τον δολοφόνησε για το ρόλο που αυτός είχε διαδραματίσει στην ανατροπή του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως επρόκειτο για τη σύζυγο του θύματος, αποδίδοντάς της προσωπικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ