Κωμικοτραγικός διάλογος Χρυσαυγιτών: Εξαφάνισέ το το παιδί σου, μα την Παναγία, θα γίνω Ηρώδης

Πέραν όλων των τραγικών που αποκαλύπτονται από τις συνομιλίες Χρυσαυγιτών που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ στους διαλόγους εντοπίζονται και κάποια κωμικοτραγικά στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών, μια συνομιλία μεταξύ μελών μιας οικογένειας όπου ο Χρυσαυγίτης αποκαλύπτει στη μητέρα του ότι άλλος ομοϊδεάτης του τον απειλεί ότι θα γίνει Ηρώδης και θα σκοτώσει το παιδί του γιατί έγινε η αιτία τα τραβήγματά του με την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Tovima.gr η παρακάτω συνδιάλεξη έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου. Αφορμή για τον καβγά που περιγράφει ο Χρυσαυγίτης στη μητέρα του το γεγονός ότι ο μικρός γιος του παίζοντας στα ταπικά γραφεία της ΧΑ είχε εντοπίσει και είχε κρύψει ένα πτυσσόμενο κλομπ.

Ετσι όταν τα μέλη της οργάνωσης προσπαθούσαν να το βρουν, καθώς φοβούνταν ντου από την ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν κατορθώσει να το ανακαλύψουν. Και μπορεί οι δικές τους έρευνες να ήταν άκαρπες, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. αφού κατά τη διάρκεια των ερευνών ανδρών της αστυνομιας το κλομπ βρέθηκε και ο Χρυσαυγίτης που το κατείχε βρέθηκε στο εδώλιο. Ετσι στη συνέχεια τον απείλησε ότι θα γίνει... Ηρώδης και θα σκοτώσει το παιδί επειδή έκρυψε το «ενοχοποιητικό» αντικείμενο.

Ολόκληρος ο διάλογος έχει ως εξής:

(Α: Μέλος Χρυσής Αυγής, Γ: Η μητέρα του μέλους της Χρυσής Αυγής και γιαγιά του παιδιού)

Α: Και με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει, ψηλέ, την έχει γ... Μην εμφανιστείς μου λέει! Του λέω γιατί; Πες στο γιο σου έχει τελειώσει λέει να το ξέρεις. Θα του δώσω μαχαιριές του λέω του μικρού. Και του λέω γιατί ρε βλάκα. Μου λέει εξαφανίστε το αυτό το παιδί, μα την Παναγιά, θα γίνω Ηρώδης. Του λέει γιατί; Γιατί με τραβάγανε 4 μέρες γιατί ο γιος σου το είχε καβατζώσει κάτω από ένα συρτάρι. Εγώ, μου λέει, δεν το είχα δει, γιατί είχαμε κάνει την ανακαίνιση. Του το είχαμε δώσει του μικρού κι έπαιζε...

Γ: Ααα, εκεί μπράβο στα γραφεία!

Α: Ο μικρός το είχε καβατζώσει και δεν θυμόταν αυτός...

Γ: Ααα

Α: Και μου λέει, μόλις το βρίσκουνε γιατί το έψαχνα, μου λέει αυτό το πράγμα. Λέω πείτε του μικρού να σηκωθεί να φύγει λέει από εδώ και πέρα, θα φωνάξω τον Ηρώδη.

Γ:Ααα.

Α: Μ...μου λέει με τραβάγανε άδικα για το γιο σου...

Γ: Ααα τον άνθρωπο. Ααα το κωλόπαιδο. Καλά, δεν το θυμηθήκατε, ρε παιδί μου, και μετά να ψάξετε να το βρείτε;

Α: Ρεεε, είχε πάει να το βρει ρεεε. Έψαχνε εκείνες τις ημέρες να το βρει. Μόλις έγινε αυτό το σκηνικό... πήγε στα γραφεία κι έψαχνε και δεν το βρήκε και λέει θα το έχουνε πετάξει... Τσάμπα τράβηγμα έφαγε ο κακομοίρης...

Γ: Πο, πο ρε ο άνθρωπος και τον τραβάγανε κι έφταιγε ο γιος σου. Α, τον π...η!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ