Σαμαράς για τη Χ.Α.: «Είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι» - iefimerida.gr

Σαμαράς για τη Χ.Α.: «Είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο. Η δικαιοσύνη κινείται ανεξάρτητα και κάνει τη δουλειά της, είπε ο Πρωθυπουργός για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην Ελλάδα οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι. Κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν συνέπειες και όσοι παραβιάζουν τον νόμο αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη».

«Όλα», διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς, «γίνονται με βάση τον νόμο και η Δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα και αυτό σημαίνει δημοκρατική ομαλότητα».

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Τζο Μπάιντεν

Το θέμα της Χρυσής Αυγής τέθηκε και στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο που διήρκεσε μία ώρα και έγινε σε καλό κλίμα.

Σαμαράς για τη Χ.Α.: «Είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι» | iefimerida.gr 0

Ό Έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για περίπου δέκα λεπτά και στο υπόλοιπο μέρος της συνάντησης ήταν παρούσες και οι πενταμελείς αντιπροσωπείες των δύο πλευρών.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς επανέλαβε οτι η Ελλάδα αποτελεί βασικό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην ενεργειακή συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ ενόψει και της επίσκεψής του στο Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων έθεσε και το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, θέμα που ετέθη και κατά την χθεσινή συνάντησή του με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Oι κ.κ. Σαμαράς και Μπάιντεν συζήτησαν εξάλλου για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ειδικότερα τη δυνατότητα εκπαίδευσης ή και εξοπλισμού των ελληνικών υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αποστολής, αξιωματούχοι των υπηρεσιών αυτών έχουν ήδη μεταβεί για εκπαίδευση στις ΗΠΑ.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός φέρεται να ανησυχεί ιδιαιτέρως για το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και καθώς η ΕΕ δεν έχει ενιαία πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στράφηκε στις ΗΠΑ που έχουν σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα αυτό.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση, αναφέρεται ότι ο αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, συζήτησαν ευρεία γκάμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων.

Ο κ. Μπάιντεν «τόνισε την στρατηγική σπουδαιότητα της Ελλάδας σαν σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και σημαντικός εταίρος για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική μέχρι τα Δυτικά Βαλκάνια. Ο αμερικανός Αντιπρόεδρος συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την συνεχιζόμενη αφοσίωση του στο να κάνει τις δύσκολες, αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε οικονομική σταθερότητα».

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σημειώνεται ότι ήδη έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος» προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μπάιντεν «υποσχέθηκε επίσης την συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη προς τις προσπάθειες της Ελλάδας να κάνει την οικονομία της ποιο ανοιχτή και ανταγωνιστική».

Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες προς την επανένωση της Κύπρου και επ' αυτού ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόσφατη απόφαση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας να συναντηθούν με Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους διαπραγματευτές, αντίστοιχα, ως ένα θετικό βήμα προς την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών».

Σαμαράς για τη Χ.Α.: «Είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι» | iefimerida.gr 1

Ακολούθως (15:45 τοπική ώρα) ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις 16:55 με μέλη της Hellenic Caucus -πρόκειται για ομάδα βουλευτών που προωθούν τα ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο.

Στις 17:00 (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Γερουσίας στο Καπιτώλιο.

Χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, τον οποίο ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις προσπάθειές του στην οικονομία, τις εξελίξεις στην Ε.Ε. μετά τις γερμανικές εκλογές, την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και τα εθνικά θέματα. Από την πλευρά του ο κ. Μενέντεζ ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό σειρά θεμάτων που άπτονται των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, με αιχμή τη Συρία και το Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ