Ο οδηγός του καλού Κινέζου τουρίστα: Απαγορεύεται το «σκάλισμα» της μύτης, το ξαλάφρωμα στις πισίνες και η κλοπή σωσιβίων - iefimerida.gr

Ο οδηγός του καλού Κινέζου τουρίστα: Απαγορεύεται το «σκάλισμα» της μύτης, το ξαλάφρωμα στις πισίνες και η κλοπή σωσιβίων

Ο οδηγός του καλού Κινέζου τουρίστα: Απαγορεύεται το «σκάλισμα» της μύτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο άγχος φαίνεται πως έχει η Κίνα για το πώς συμπεριφέρονται οι πολίτες της όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές. Σε τέτοιο σημείο, που κατάρτισαν τον οδηγό του πολιτισμένου τουρίστα, ο οποίος αποτελείται από 64 σελίδες!

Τι απαγορεύεται λοιπόν; Να... ξαλαφρώνουν οι Κινέζοι στις πισίνες, να «σκαλίζουν» τη μύτη τους αλλά και να κλέβουν σωσίβια από τα αεροπλάνα. Επίσης αποθαρρύνεται η μακράς διαρκείας παραμονή στις δημόσιες τουαλέτες, αλλά και το να αφήνει κανείς πατημασιές στη θέση του.

Οι κανόνες δεν σταματούν εκεί, αφού η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να υπενθυμίσει στους Κινέζους και τους καλούς τρόπους στο τραπέζι. Ετσι τους επισήμανε πως δεν εκτιμάται ιδιαιτέρως εκείνος που τρώει τη σούπα του απευθείας από το πιάτο και βέβαια οι ανατριχιαστικοί ήχοι ρουφήγματος.

Η ανησυχία της Κίνας είναι πως η απρεπής συμπεριφορά των πολιτών της εκτός των συνόρων χαλά την εικόνα της χώρας. Για αυτό αποφάσισαν να καταγράψουν όλες τις κακές συνήθειες προκειμένου να επαναφέρουν τους τουρίστες στην τάξη.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ