Μέσω Αρείου Πάγου ο υπουργός Παιδείας πιέζει τους πρυτάνεις να δώσουν τα ονόματα των 1.349 διαθεσίμων - iefimerida.gr

Μέσω Αρείου Πάγου ο υπουργός Παιδείας πιέζει τους πρυτάνεις να δώσουν τα ονόματα των 1.349 διαθεσίμων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου οι πρυτανικές αρχές να αποστείλουν τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα στο ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

«Παρακαλούμε να επιληφθείτε και να εκδώσετε παραγγελία για την άμεση και πριν την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση των ως άνω πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου και τη αποστολή τους στα ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα από τον νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των έννομων συμφερόντων του Δημοσίου» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού προς τις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, ενώ σχετική εγκύκλιο είχε αποστείλει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θανάσης Κυριαζής.

Στο ΣτΕ οι πρυτάνεις

Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, που έχουν ζητήσει ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί διαθεσιμότητας και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή μέθοδο αξιολόγησης των δομών του πανεπιστημίου, κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ είχαν συνάντηση και με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Οι πρυτανικές αρχές υποστηρίζουν ότι με την ΚΥΑ αφενός παραβιάστηκε το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και αφετέρου ότι η πολιτεία στερεί τα ιδρύματα από πόρους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους.

«Κατατέθηκαν σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τα 8 πανεπιστήμια (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι από τα Ιδρύματα αυτά» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο των πρυτάνεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ