Όλη η (νηφάλια) αλήθεια για τη μη προφυλάκιση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου - iefimerida.gr

Όλη η (νηφάλια) αλήθεια για τη μη προφυλάκιση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει επουδενί αθώωση: οι κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση συνεχίζουν να υφίστανται ως τέτοιες και όλα θα κριθούν στις δικαστικές αίθουσες όπου οι κατηγορούμενοι είτε θα αθωωθούν είτε θα καταδικαστούν.Η προφυλάκιση αποφασίζεται στις περιπτώσεις που ο κατηγορούμενος θεωρηθεί επιδεχόμενος εγκληματικών πράξεων ή διαφυγής από τη χώρα έως ότου τελεστεί η δίκη. Ο ορθός ή εσφαλμένος χαρακτήρας της απόφασης για τη μη προφυλάκιση θα κριθεί ανάλογα με το αν οι κατηγορούμενοι θα προβούν ή δεν θα προβούν σε μία τέτοια κίνηση. Κατά συνέπεια, μόνο τότε μπορούμε να ξέρουμε αν οι ανακριτές και οι εισαγγελείς έπραξαν σωστά ή όχι.

Δεδομένου ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο και ότι οτιδήποτε έχει προκύψει, σε επίπεδο ευρημάτων, αφορά κατ' αποκλειστικότητα στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι ακόμη πολύ νωρίς να επιδιδόμαστε σε θριαμβολογίες ή κινδυνολογίες, καθώς ολοένα και περισσότερα στοιχεία θα συγκεντρώνονται και θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τόσο ως προς το φόνο Φύσσα όσο και ως προς άλλα πιθανά κακουργήματα.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εναπόκειται στην κρίση των ανακριτών να καλέσουν (ή να μην καλέσουν) εκ νέου τους κατηγορούμενους και να αναστρέψουν την πρότερη απόφαση της μη προφυλάκισης, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία που επιτάσσουν κάτι τέτοιο. Συν τοις άλλοις, ανάλογα με την πορεία των ερευνών ενδεχομένως να εγκαινιαστεί κι άλλος κύκλος συλλήψεων, κατηγοριών, απολογιών και (μη) προφυλακίσεων.

Τέλος, υπάρχει και η πολιτική διάσταση της υπόθεσης η οποία δεν έχει αρχίσει καν να λαμβάνει σάρκα και οστά: άρση ασυλίας, νομοθετικές τροποποιήσεις κ.ο.κ.

Συνεπώς, είναι μάταιο να «κινδυνολογεί» ή να «θριαμβολογεί» κανείς απ' όποια πλευρά κι αν προέρχεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ