Η καρδιά της Αφρικής χτυπάει απόψε στο Γκάζι στο 1ο Νιγηριανό φεστιβάλ μουσικής και χορού - iefimerida.gr

Η καρδιά της Αφρικής χτυπάει απόψε στο Γκάζι στο 1ο Νιγηριανό φεστιβάλ μουσικής και χορού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία γεύση από την κουλτούρα της Νιγηρίας θα προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό το 1ο Νιγηριανό φεστιβάλ μουσικής και χορού που θα πραγματοποιηθεί για μία ημέρα -την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου-στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

Σπουδαίοι μουσικοί και χορευτές από τη Νιγηρία δίνουν ραντεβού στην Τεχνόπολη -ανάμεσα τους -ο γνωστός Νιγηριανός καλλιτέχνης Keziah Jones αλλά και το National Troupe of Nigeria που έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με μία ομάδα δέκα εννέα καλλιτεχνών.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμμετέχει και ο Νιγηριανός μουσικός Adedeji Adetayo με το 11μελές συγκρότημά του καθώς επίσης και ο γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης Νιγηριανής καταγωγής MC Yinca που θα συμπράξει μαζί τους επί σκηνής.

Το ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την Πρεσβεία της Νιγηρίας -στο πλαίσιο της 53ης Επετείου της Νιγηριανής ανεξαρτησίας- και φιλοδοξεί να στείλει ένα μήνυμα φιλίας μέσα από τον διάλογο των πολιτισμών και των παραδόσεων.

Ο Πρέσβης της Νιγηρίας, κος Ayodeji L. Ayodele δηλώνει χαρακτηριστικά προσκαλώντας όλους τους πολίτες να το παρακολουθήσουν: «Βρισκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια των δύσκολων αυτών καιρών και διαπιστώνουμε ότι θα πρέπει να πάρουμε θέση και αποφάσεις ώστε να βρούμε τρόπους διεξόδων μέσω της ανάπτυξης των κατάλληλων στρατηγικών και πολιτικών κινήσεων, ακριβώς όπως οι δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Νιγηρίας έχουν δεσμευτεί. Βλέπουμε τους Έλληνες σαν πραγματικούς φίλους και είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε μαζί τους προς την αμοιβαία πρόοδο. Η πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουμε στις 2 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μέρος της προσπάθειας μας να κάνουμε τους Έλληνες να κατανοήσουν περισσότερα για την πλούσια κουλτούρα μας.»

Ο σύλλογος Νιγηριανών γυναικών θα ετοιμάσει σπιτικό φαγητό με παραδοσιακές συνταγές της Νιγηρίας και οι κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές, οι οποίες θα σερβίρουν τον κόσμο καθ' όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 19:30, ενώ η τιμή των εισιτηρίων ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ