Αυτό είναι το ανθρώπινο ρομπότ που εντυπωσίασε την Μέρκελ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το ανθρώπινο ρομπότ που εντυπωσίασε την Μέρκελ [εικόνες]

Αυτό είναι το ανθρώπινο ρομπότ που εντυπωσίασε την Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία «ο άνθρωπος των 2 αιώνων» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπι Γουίλιαμς, παρουσίαζε την ιστορία ενός «ανθρώπινου» ρομπότ που αισθανόταν και μάζευε εμπειρίες. Το 1999 η ταινία ήταν επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα,14 χρόνια μετά, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει η φαντασία πραγματικότητα.

Ο Φρανκ βαν ντερ Βελντε από το Πανεπιστήμιο του Τουέντε στην Ολλανδία εφάρμοσε την γνωστική διαδικασία του ανθρώπινου εγκεφάλου σε ρομπότ η οποία εφαρμόζεται στο iCub, που τράβηξε την προσοχή ακόμα και της Γερμανίδας καγκελαρίου, αφού έχει την ικανότητα να αισθάνεται, να αποκτά εμπειρίες και να μαθαίνει από αυτές, ακριβώς όπως οι άνθρωποι, αναπτύσσοντας και συναισθήματα.

Δεκαετίες επιστημονικής έρευνας στην γνωστική ψυχολογία και το μυαλό μας έχουν δώσει τη γνώση για τη γλώσσα, τη μνήμη, τις κινητικές δεξιότητες και την αντίληψη και τώρα αυτή η γνώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα ρομπότ.

«Η εφαρμογή της γνωστικής λειτουργίας σε τεχνικά συστήματα σημαίνει επίσης ότι το ρομπότ μαθαίνει από τις εμπειρίες του και τις ενέργειες που εκτελεί. Για παράδειγμα, ένα ρομπότ που θα χύσει κατά λάθος τον καφέ μπορεί στη συνέχεια να μάθει πώς γίνεται σωστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ