Κλειστά τα μνημεία στις ΗΠΑ: Τουρίστες δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν το Αγαλμα της Ελευθερίας - iefimerida.gr

Κλειστά τα μνημεία στις ΗΠΑ: Τουρίστες δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν το Αγαλμα της Ελευθερίας

Κλειστά τα μνημεία στις ΗΠΑ: Τουρίστες δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν το Αγαλμα της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλεισαν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες και Οργή, απογοήτευση, θλίψη: οι τουρίστες που επιχείρησαν να επισκεφθούν σήμερα το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη βρήκαν κλειστό το σύμβολο των ΗΠΑ που έπεσε και αυτό θύμα του κλεισίματος πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.Το νησάκι Λίμπερτι όπου βρίσκεται το άγαλμα, το οποίο ανήκει στα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, θα παραμείνει κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Δεκάδες υπάλληλοι κρουαζιερόπλοιων κινητοποιήθηκαν για να ενημερώσουν, με ατελείωτη υπομονή και σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να δει από κοντά το άγαλμα.

"Δεν έχει άγαλμα σήμερα, κανείς δεν πάει στο νησί. Η κυβέρνηση έκλεισε. Αλλά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στον κόλπο και θα δείτε από μακριά το Άγαλμα της Ελευθερίας, τη γέφυρα του Μπρούκλιν, το Σημείο Μηδέν...", εξηγούσε ο Μπράιν Φάχι, υπάλληλος της εταιρείας Statue Cruises που μεταφέρει τους τουρίστες στο νησί.

Τριγύρω είχαν στηθεί μεγάλα πανό που επαναλάμβαναν τις ίδιες πληροφορίες. "Η κυβέρνηση έκλεισε προσωρινά το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Έλις Άιλαντ. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια βόλτα διάρκειας μιας ώρας με τα σκάφη μας", στον κόλπο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ