Εύσημα με «αστερίσκους» Λαγκάρντ σε Σαμαρά - Επί τάπητος η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Εύσημα με «αστερίσκους» Λαγκάρντ σε Σαμαρά - Επί τάπητος η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

στην Ουάσινγκτον.Εύσημα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο οικονομικό πρόγραμμα, αλλά και πιέσεις για τις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις άκουσε ο Αντώνης Σαμαράς από την Κριστίν Λαγκάρντ στη μεταξύ τους συνάντηση

Ο πρωθυπουργός και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συζήτησαν για περίπου 45 λεπτά. Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Σαμαράς είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ενώ φέρεται να ζήτησε τη στήριξη της κ. Λαγκάρντ για απομείωση του χρέους, με «ατού» το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και την υλοποίηση των αιτημάτων της Τρόικα.

Στην ανακοίνωσή της έπειτα από τη συνάντηση η επικεφαλής του Ταμείου έκανε λόγο για μία παραγωγική συζήτηση. Παράλληλα ανέφερε πως επαίνεσε τον πρωθυπουργό για «τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, και τόνισα τη σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ενός ισχυρού προϋπολογισμού του 2014 για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στη βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια».

Η ατζέντα των επαφών Σαμαρά

Για της 13:30 τοπική ώρα Ουάσινγκτον κανονίστηκε το ραντεβού του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Παρά τα προβλήματα στην λειτουργία του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τα μέλη της γερουσίας και της αμερικανικής βουλής θα εξελιχθεί κανονικά.

Στις 15:45 θα συναντηθεί με την επικεφαλής των Δημοκρατικών κα Νάνσι Πελόζι και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στις 16:55 θα συναντηθεί με μέλη της Hellenic Caucus -πρόκειται για ομάδα βουλευτών που προωθούν τα ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο.

Στις 17:00 θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Γερουσίας στο Καπιτώλιο. Πάντως λόγω του κλεισίματος του ομοσπονδιακού κράτους ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεση βυζαντινής τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.

ΚΚ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ