Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία Κασιδιάρη - Στον ανακριτή επτά ώρες - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία Κασιδιάρη - Στον ανακριτή επτά ώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από επτά ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία στον ανακριτή του Ηλία Κασιδιάρης, του πρώτου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασιδιάρης ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς αρνήθηκε όλες τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, δήλωσε άγνοια για τα κακουργήματα και αμφισβήτεισαι τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η δίωξη ήταν πολιτική και να επισήμανε ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Οσον αφορά το ρόλο του υπευθύνου για τη στρατιωτική εκπαίδευση, ακόμα και με αληθινά πυρά, ο βουλευτής της ΧΑ φέρεται να υποστήριξε ότι ο μόνος ρόλος που είχε στην Χρυσή Αυγή ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου και να αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξή του στο στρατιωτικό μέρος της οργάνωσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 187 παράγραφος 1 που αφορά στην ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων. Από αυτά τα σοβαρότερα είναι: ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες, εκρήξεις και παράβασεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες και βαριές σωματικές βλάβες.

Διαβάστε όλο το κατηγορητήριο πατώντας ΕΔΩ.

Απολογούνται και οι Παναγιώταρος, Μίχος και Λαγός

Εκτός από την Ηλία Κασιδιάρη σήμερα είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν και οι Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος. Οι συλληφθέντες μπαίνουν ένας ένας στο γραφείο του ανακριτή και όχι όλοι μαζί.

Ολοι τους αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες και να υποστηρίξουν ότι η διώξή τους είναι πολιτική, λόγω των φρονημάτων τους.

Κατά την είσοδό τους στην Ευελπίδων λίγοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, φώναζαν «ήρωες- ήρωες» και χειροκροτούσαν τους κατηγορούμενους, ενώ ο Ηλίας παναγιώταρος τους φώναξε «είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλο».

Σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων συναδέλφων τους, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκονται και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιάννης Βουλδής και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, οι δύο ανακριτές που θα ξετινάξουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εμπειρότατοι, άριστα καταρτισμένοι στα νομικά, αποφασισμένοι, άφοβοι είναι οι πρωτοδίκες που έχουν την μεγάλη ευθύνη της ανάκρισης των συλληφθέντων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι Σπύρος Γεωργουλάς και Χρήστος Παπακώστας τις προσεχείς ημέρες θα ανακρίνουν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, όπως περιγράφεται στο πόρισμα και που αποτελείται από τον αρχηγό και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το «ποιόν» του κ. Γεωργουλέα είναι γνωστό και εξαιτίας αυτού του ανετέθη η θέση του ειδικού ανακριτή διαφθοράς. Προφανώς έχει διαχειριστεί πλήθος υποθέσεων μεγάλης βαρύτητας όπως την υπόθεση με τις μίζες γύρω από τα εξοπλιστικά πρόγραμματα (π.χ. σύστημα ΕΡΜΗΣ) επί υπουργίας του Ακη Τσοχατζόπουλου και την υπόθεση των Energa και Hellas Power. Ανακρίσεις έχει κάνει και για τα καρτέλ γάλακτος και βενζίνης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, .ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς κύριος Γεωργουλέας φημίζεται για τη μεθοδικότητα και την οργανωτικότητά του. Οπως αναφέρουν «αρχαιότεροι» συνάδελφοί του που επικαλείται το ρεπορτάζ: «τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη νομική του κατάρτιση είναι που τον καθιστούν αποτελεσματικότατο».

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη ενώ ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ