Πώς θα είναι η Σαγράδα Φαμίλια όταν ολοκληρωθεί – Ετοιμη το 2026, με καθυστέρηση σχεδόν 150 ετών [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς θα είναι η Σαγράδα Φαμίλια όταν ολοκληρωθεί – Ετοιμη το 2026, με καθυστέρηση σχεδόν 150 ετών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η περίφημη Σαγράδα Φαμίλια επιτέλους θα ολοκληρωθεί. Η γνωστή σε όλο τον κόσμο ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Βαρκελώνης, την οποία σχεδίασε ο Γκαουντί, θα πάρει την τελική της μορφή το 2026, δηλαδή 144 χρόνια έπειτα από την έναρξη της κατασκευής.

Με το 65% του έργου να έχει ολοκληρωθεί ως τώρα, ενώ παρά την εφαρμογή των νέων τεχνικών που θα επιταχύνουν τις εργασίες θα χρειαστούν άλλα 13 χρόνια για να μπει η τελευταία... πινελιά. Τουλάχιστον θα ολοκληρωθεί τη χρονιά που θα συμπληρώνεται ένας αιώνας από το θάνατο του Γκαουντί, εξαιτίας του οποίου έμεινε ημιτελές το έργο.

Μάλιστα ο αρχιτέκτονας επιβεβαιώθηκε απόλυτα όταν αστειευόταν για το χρόνο που θα χρειαστεί το αριστούργημά του λέγοντας πως ο «πελάτης» του, ο Θεός, δεν βιάζεται να το δει ολοκληρωμένο. Ακόμη βέβαια κι αν είναι ημιτελές, παραμένει ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα, καθώς μαγνητίζει περισσότερους από τρία εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ