Για ιδεολογική σταυροφορία κατά του Obamacare κατηγορεί τους Ρεπουμπλικανούς ο Ομπάμα - iefimerida.gr

Για ιδεολογική σταυροφορία κατά του Obamacare κατηγορεί τους Ρεπουμπλικανούς ο Ομπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ιδεολογική σταυροφορία κατά της μεταρρύθμισης του συστήματος περίθαλψης - του λεγόμενου Obamacare - κατηγόρησε του Ρεπουμπλικανούς ο Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμα που απηύθυνε στο αμερικανικό λαό, με αφορμή το μπλακ άουτ στο αμερικανικό Δημόσιο.

Έβαλαν λουκέτο στην κυβέρνηση στη βάση μίας ιδεολογικής σταυροφορίας για να αρνηθούν προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι το «λουκέτο» που επέβαλαν οι Ρεπουμπλικανοί στο Δημόσιο, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Ζήτησαν «λύτρα» για να κάνουν «το αυτονόητο», συνέχισε στον ίδιο τόνο, δηλαδή να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ενδώσει στις απαιτήσεις κάποιων Ρεπουμπλικανών που επιθυμούν τη στέρηση υγειονομικής περίθαλψης από εκατομμύρια Αμερικανούς, τους κάλεσε να «σταματήσουν να κυβερνούν μέσω κρίσης», καθώς κάτι τέτοιο «δεν είναι αντάξιο αυτής της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών προτείνουν την ψήφιση μικρών νομοσχεδίων χρηματοδότησης για να ξαναρχίσει η λειτουργία ορισμένων ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι όσο περισσότερο διαρκέσει το «λουκέτο» στην κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι επιπτώσεις και κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να κάνει πίσω.

«Απευθύνω έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων να ξανανοίξουν την κυβέρνηση. Δεν μπορούν να κρατούν όμηρο ολόκληρη την οικονομία», τόνισε στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ