Πυρηνικός συναγερμός εξαιτίας τεράστιου κοπαδιού μεδουσών – Εκλεισε ένας από τους μεγαλύτερους αντιδραστήρες στον κόσμο - iefimerida.gr

Πυρηνικός συναγερμός εξαιτίας τεράστιου κοπαδιού μεδουσών – Εκλεισε ένας από τους μεγαλύτερους αντιδραστήρες στον κόσμο

Πυρηνικός συναγερμός εξαιτίας τεράστιου κοπαδιού μεδουσών – Εκλεισε ένας από του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ασυνήθιστο πρόβλημα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι χειριστές του πυρηνικού εργοστασίου στη Σουηδία. Ενα τεράστιο κοπάδι από μέδουσες σήμανε το συναγερμό στην εγκατάσταση και τους ανάγκασε να κλείσουν έναν από τους μεγαλύτερους αντιδραστήρες του κόσμου.

Οι χειριστές διαπίστωσαν πως τόνοι από μέδουσες έφραξαν τους σωλήνες που μεταφέρουν το δροσερό νερό στις τουρμπίνες του αντιδραστήρα. Ετσι αναγκάστηκαν να τον κλείσουν και να καθαρίσουν τους σωλήνες πριν επιχειρήσουν να θέσουν ξανά σε λειτουργία το σύστημα.

Αν και πρόκειται για ασυνήθιστο φαινόμενο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πέρυσι αντιμετώπισαν αντίστοιχο πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Καλιφόρνια. Οι βιολόγοι πάντως προειδοποίησαν πως περιστατικά τέτοιου τύπου θα γίνονται ολοένα και πιο συχνά στο μέλλον καθώς αν και δεν μπορούν να το εξηγήσουν, ο πληθυσμός των μεδουσών γνωρίζει τεράστια έκρηξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ