ΔΗΜΑΡ: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση για να μην γίνουν επαναληπτικές εκλογές

Την πρόθεση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση προωθήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να μη γίνουν επαναληπτικές εκλογές, γνωστοποίησε ο Θόδωρος Μαργαρίτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση και για νομοθετική πράξη, αν χρειαστεί, για τις παραιτήσεις βουλευτών».

«Φυσικά θα ψηφίσουμε την τροπολογία για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής και τις αποζημιώσεις των βουλευτών της, όπως θα ψηφίσουμε και οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση προβλέπει το να μην πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, από καταχρηστικές παραιτήσεις βουλευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτά τα ζητήματα θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, γιατί μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στη φασιστική απειλή για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής», κατέληξε ο κ. Μαργαρίτης.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κατέθεσε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που έχει στόχο την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Η σχετική τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για την «ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια» το οποίο εισάγεται προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο θέμα αναφέρθηκε την Τρίτη, πάλι μέσω του BHMA FM 99,5, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει διακομματική συνεννόηση. «Οταν έρθει η ώρα της συζήτησης στη Βουλή, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με όλα τα κόμματα. Δεν είναι μια τροπολογία που κατατίθεται αιφνιδιαστικά και πρέπει να συζητηθεί με κάθε δυνατή λεπτότητα, γιατί είναι ιδιαίτερα πράγματα σε μια πολύ δύσκολη και λεπτή στιγμή και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Και λέμε ότι εάν αυτοί όλοι αποδειχθεί ότι είναι αθώοι, θα τους επιστραφούν εντόκως τα χρήματα» είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Από την πλευρά του πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση του Μιχελάκη για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Ετσι τουλάχιστον ερμηνεύεται η τοποθέτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος τη Δευτέρα δήλωσε ότι οποιεσδήποτε κοινοβουλευτικές αποφάσεις για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα ήταν πρόωρες προτού υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ