Ομπάμα: Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους σαν σάκο του μποξ - iefimerida.gr

Ομπάμα: Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους σαν σάκο του μποξ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάγγελμα στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου θα απευθύνει σήμερα στις 19:25 (ώρα Ελλάδας), ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για το μπλακ άουτ στο αμερικανικό Δημόσιο μετά το αδιέξοδο σε Βουλή και Γερουσία για το σχέδιο προϋπολογισμού.

Σε επιστολή του προς τους δημόσιους υπάλληλους ο πρόεδρος Ομπάμα σημειώνει πως η στάση πληρωμών στο Δημόσιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και δεσμεύτεται ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επανέναρξη των διαδικασιών στο Κογκρέσο ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους για την προσφορά τους στο κράτος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως επιτελούν το έργο τους σε ένα πολιτικό σύστημα το οποία συχνά τα τελευταία χρόνια, τους έχει συμπεριφερθεί «σαν να ήταν σάκος του μποξ».

Λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό, περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται από σήμερα σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Είναι η πρώτη φορά από το 1996 που οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους διακόπτουν εν μέρει τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ