Κι όμως, οι σβάστικες βρίσκονται παντού, στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Κι όμως, οι σβάστικες βρίσκονται παντού, στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παραπάνω φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το σύντομο κείμενο κάποιοι θα δουν μία απλή σβάστικα, προφανώς φωτογραφημένη σε κάποιο μνημείο του ναζισμού. Κάποιοι άλλοι πιο υποψιασμένοι και ιστορικά ενημερωμένοι ίσως γνωρίζουν ήδη περί τίνος πρόκειται.

Οι μη γνωρίζοντες όμως σίγουρα θα εκπλαγούν όταν μάθουν ότι σε αυτό το σημείο, πάνω ακριβώς σε αυτό το αγκυλωτό σταυρό, που βρίσκεται στην πόλη της Ινδίας Porbandar, μία Ινδή εγκυμονούσα έφερε στον κόσμο τον... Μαχάτμα Γκάντι. Ναι, τον Ινδό πασιφιστή και ανθρωπιστή τον οποίο ούτε ο πιο διεστραμμένος νους δεν θα μπορούσε να συνδέσει με το ναζισμό.

Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί, προτού οι ναζιστές το υιοθετήσουν, το εκφυλίσουν και το αιματοκυλήσουν, το σύμβολο αυτό συμβόλιζε και συμβολίζει το καλό και το αγαθό στον Ινδουισμό και το Βουδισμό.

Εκτός όμως από τις ανατολικές κουλτούρες και τις χώρες όπου ευδοκίμησε αυτό το θρησκευτικό-πνευματικό σύμβολο, το βρίσκει κανείς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, στα πιο απίθανα μέρη και σε τρομακτικά μεγάλο αριθμό.

Από το Μπαλί μέχρι την Αυστραλία και από τις ΗΠΑ μέχρι τη Γαλλία, η σβάστικα βρίσκεται παντού: σε ναούς και μουσεία (προεξάρχοντος του Λούβρου), τάφους και κρατικά κτίρια των αρχών του 20ου αιώνα, σχολεία και δικαστικά μέγαρα, δρόμους και αγάλματα, design αντικείμενα και παλαιά έπιπλα άλλων αιώνων...

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ