Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της Ευρώπης για να ζουν οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ - iefimerida.gr

Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της Ευρώπης για να ζουν οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της Ευρώπης για τους ηλικιωμένους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της Ευρώπης για να ζει ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ηλικιωμένων του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Δείκτη Global AgeWatch, όταν η Κύπρος και η Αλβανία βρίσκονται στην 57η και 39η θέση αντίστοιχα.

Πρώτη στη λίστα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει κάποιος ηλικιωμένος είναι η Σουηδία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία και ο Καναδάς.

Οι ΗΠΑ ωστόσο, αντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς, βρίσκονται εκτός πεντάδας και οριακά εντός πεντάδας, αφού κατέχουν την 8η θέση παγκοσμίως.

Οσο για τα αρνητικά ρεκόρ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την τελευταία (91η) θέση του καταλόγου της Global AgeWatch κατέχει το Αφγανιστάν, ενώ 70η είναι και η γειτονική Τουρκία.

Ο Δείκτης, συντάχθηκε από τη διεθνή οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων HelpAge International με τη βοήθεια του ΟΗΕ και για την κατάταξη των χωρών λαμβάνει υπόψη του τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής ενός ηλικιωμένου. Δηλαδή την εισοδηματική ασφάλεια-σύνταξη, το επίπεδο υγείας, το επίπεδο απασχόλησης- εκπαίδευσης και το πόσο ευνοϊκό είναι το κοινωνικό περιβάλλον για τη διαβίωση τους.

Η θέση της Ελλάδας σε αυτούς τους τέσσερις επί μέρους δείκτες έχει ως εξής: 25η στην εισοδηματική ασφάλεια, 47η στην υγεία, 61η στον τομέα απασχόλησης- εκπαίδευσης και 82η στο κοινωνικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ