Πώς ερμηνεύει το ΚΚΕ όσα συμβαίνουν με τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Πώς ερμηνεύει το ΚΚΕ όσα συμβαίνουν με τη Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με άρθρο στον εφημερίδα του κόμματος Ριζοσπάστης και τίτλο «Πολύπλευρες στοχεύσεις με όχημα τη Χρυσή Αυγή» το ΚΚΕ επιχειρεί να ερμηνεύσει τι θα κάνουν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα.

Γράφει ο Ριζοσπάστης:


Να ενισχύσει την προπαγάνδα περί «νομιμότητας» και «σταθερότητας» του αστικού συστήματος επιχειρεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, θέλοντας ταυτόχρονα να αποσπάσει ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το πόσο γρήγορα έδρασε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και ποιος από τους δύο εγγυάται αποτελεσματικότερα την «ομαλότητα».
Σαμαράς και Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις ΗΠΑ έθεσαν επί τάπητος τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο φόντο των συλλήψεων των βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απέκλεισαν το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ συζήτησαν και το ενδεχόμενο κοινού ψηφοδελτίου εάν γίνουν συμπληρωματικές εκλογές λόγω της παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας που εξελέγησαν.
«Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα», υποστήριξε χτες ο Ε. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με «ψυχραιμία» το ενδεχόμενο της παραίτησης των χρυσαυγιτών βουλευτών, στο πλαίσιο του Συντάγματος. «Τα σενάρια εκλογών είναι πολιτικά ανυπόστατα και επικίνδυνα», δήλωσε ο ίδιος, αν και ανέφερε ότι «δεν πιστεύει» πως θα υπάρξουν παραιτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις, τις οποίες θα επιχειρήσει να αναδείξει σαν «πρωτοβουλίες» για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να συγκαλύψει ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση είναι:
-- Νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε χτες και προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που ο αρχηγός τους ή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ή το 1/10 των βουλευτών ή το 1/5 των ευρωβουλευτών ή το 1/10 των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, διώκεται για εσχάτη προδοσία, επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας, προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας, διακεκριμένη κατασκοπεία, εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατικές πράξεις του Ποινικού Κώδικα.
-- Τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής ώστε να διακοπεί η μισθοδοσία στους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και να «παγώσουν» τα βουλευτικά τους προνόμια.
-- Τροπολογία σε νομοσχέδιο που θα αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που επιχειρηθεί από κόμμα ή ομάδα βουλευτών ομαδική παραίτηση, με ρύθμιση που θα χαρακτηρίζει «καταχρηστική» την άσκηση του δικαιώματος της παραίτησης από την κοινοβουλευτική έδρα.
-- Κατάθεση του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου μέσα στον Οκτώβρη. Μεταξύ άλλων θα προβλέπει «στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων» σε όσους υποκινούν ή εμπλέκονται με τη ρατσιστική βία καθώς και αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις κατά των «εγκληματικών οργανώσεων που προωθούν τη βία και την ξενοφοβία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ