Χαράλαμπος Βουρλιώτης: Ο αντιεισαγγελέας που ξεσκέπασε τη Χρυσή Αυγή και την στέλνει στη φυλακή - iefimerida.gr

Χαράλαμπος Βουρλιώτης: Ο αντιεισαγγελέας που ξεσκέπασε τη Χρυσή Αυγή και την στέλνει στη φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης χαίρουν τόσο μεγάλου σεβασμού όσο ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που από την προηγούμενη εβδομάδα έγινε πασίγνωστος σε όλη την Ελλάδα ως ο άνθρωπος που έδεσε τη Χρυσή Αυγή, συγκρότησε το πόρισμα που την παρουσιάζει ως εγκληματική οργάνωση και την έφερε ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την εντυπωσιακή δικαστική πορεία, συνεργάζεται με ιδανικό τρόπο με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με την οποία μάλιστα είναι συντοπίτης αφού κατάγονται και οι δύο από την Μυτιλήνη. Πριν βρεθεί σε αυτή την σημαντική θέση κατά τους διορισμούς που έγιναν τον περασμένο Ιούλιο υπηρετούσε ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Μεταξύ των υποθέσεων που έχει χειριστεί ήταν το σκάνδαλο που αφορούσε σε παράνομες μετεγγραφές στα πανεπιστήμια στο 1980, ενώ είχε ξεσκεπάσει και τις παράνομες δραστηριότητες αστυνομικών που πουλούσαν «προστασία» στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Χαράλαμπος Βουρλιώτης: Ο αντιεισαγγελέας που ξεσκέπασε τη Χρυσή Αυγή και την στέλνει στη φυλακή | iefimerida.gr 0


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο νεώτερος λειτουργός που διορίστηκε ποτέ στην θέση αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες από την ανάληψή του κατόρθωσε να χειριστεί μια τόσο νευραλγική υπόθεση στα ιστορικά χρονικά της χώρας. Ο κύριος Βουρλιώτης υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Δικαστών και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ