Θερμή υποδοχή Σαμαρά από τα παιδιά του ελληνικού λυκείου της Αστόρια - Τι είπε ο Πρωθυπουργός στους μαθητές - iefimerida.gr

Θερμή υποδοχή Σαμαρά από τα παιδιά του ελληνικού λυκείου της Αστόρια - Τι είπε ο Πρωθυπουργός στους μαθητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Πρωθυπουργό μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και στελέχη του σχολείου της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου λειτουργεί το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική.

Με αφορμή την αναφορά του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του σχολείου Νίκου Ανδριώτη στις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή και τις συλλήψεις «ανθρώπων που κηρύττουν καθετί που δεν είναι ελληνικό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο κ. Σαμαράς σημείωσε τη διαφορά μεταξύ εκείνων «που επιζητούν πραγματικά την πρόοδο» και όσων «θέλουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως σωτήρες, την ώρα που έχουν ασπαστεί ιδέες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα».

Σήμερα, είπε ο Πρωθυπουργός, «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή στην πατρίδα», όμως η Ελλάδα περνάει πλέον σε ένα «νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της Ανάπτυξης».

«Αυτές εδώ είναι ώρες μεγάλης συγκίνησης», πρόσθεσε, «γιατί είναι τα παιδιά, το αύριο του Ελληνισμού, είναι η δύναμη της Διασποράς και είναι το δάκρυ από χαρά που βγάζει κανείς όταν είναι μαζί τους, γιατί είναι Ελληνόπουλα, είναι δυναμικά, χαρούμενα και είναι έτοιμοι επιστήμονες σε λίγο. Και πάνω απ' όλα δεν έχουν απλώς γνώμη για την Ελλάδα. Επειδή έχουν καταπληκτικούς δασκάλους, έχουν γνώση για την Ελλάδα. Και η διαφορά είναι μεγάλη», τόνισε και κάλεσε όλα τα παιδιά να είναι περήφανα για την καταγωγής τους.

«Η νεολαία είναι η μεγάλη επένδυση, η μεγάλη ελπίδα. Και ο πόνος που ζούμε στην Ελλάδα, όπως ανέφερε η Βασιλική (μαθήτρια που καλωσόρισε τον πρωθυπουργό εκ μέρους του σχολείου) θα περάσει και θα έρθουν τα χαμόγελα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ