Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις για τη διαθεσιμότητα - Ζητάει τα ονόματα 1.349 υπαλλήλων μέχρι τις 9/10 - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις για τη διαθεσιμότητα - Ζητάει τα ονόματα 1.349 υπαλλήλων μέχρι τις 9/10

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελεσίγραφο στους πρυτάνεις για άμεση εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) περί διαθεσιμότητας, έστειλε με επιστολή του ο υπουργός Παιδείας, ζητώντας ταυτόχρονα να δοθούν όλα τα ονόματα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας σημειώναν με νόημα ότι «η μη εφαρμογή της ΚΥΑ συνιστά παράβαση καθήκοντος», ενώ «το αίτημα περί ανάκλησης της ΚΥΑ αποτελεί ανάκληση της εθνικής πολιτικής και της εθνικής προσπάθειας».

Σχετική εγκύκλιο αλλά και επιστολή προς τους πρυτάνεις και τους προϊσταμένους των διευθύνσεων του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων απέστειλε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής.

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων οφείλουν να εφαρμόσουν την ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας 1.349 υπαλλήλων έως τις 9 Οκτωβρίου.

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους επανέλαβαν το αίτημά τους για ανάκληση της απόφασης και για νέα συνάντηση με τον υπουργό, προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή μέθοδο αξιολόγησης των δομών του πανεπιστημίου.

Παράλληλα, προανήγγειλαν ότι οι διοικήσεις των οκτώ πανεπιστημίων που θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ενώ θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα.

στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες .Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου συντονιστικού οργάνου της συνόδου των πρυτάνεων, αποφασίστηκε ομοφώνως να υπάρξει κοινή προσφυγή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ