Ιδιωτικοί φρουροί για τη φύλαξη του σιδηροδρομικού δικτύου - iefimerida.gr

Ιδιωτικοί φρουροί για τη φύλαξη του σιδηροδρομικού δικτύου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιωτικοί φρουροί θα φυλάσσουν εφεξής των δίκτυο του ΟΣΕ σε μία προσπάθεια να αποτραπούν ενέργειες δολιοφθοράς και οι κλοπές υλικών (κυρίως μετάλλου), οι οποίες σε ετήσια βάση κοστίζουν στον Οργανισμό πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της φύλαξης του σιδηροδρομικού δικτύου με τη συνεργασία ιδιωτικής εταιρείας φρούρησης, καθώς επίσης η άμεση καταγραφή όλου του άχρηστου υλικού, το οποίο ακολούθως θα διατίθεται πως πώληση, «κάτω από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες». Από τη διαδικασία αυτή η διοίκηση του ΟΣΕ προσδοκά έσοδα 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, με τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές (ΚΤΕΛ), κάθε δραστηριότητα δολιοφθοράς και κλοπής σιδηροδρομικού υλικού θα θεωρείται κακουργηματική πράξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ