Die Welt: Πόσο φασιστική είναι η ελληνική αστυνομία; - iefimerida.gr

Die Welt: Πόσο φασιστική είναι η ελληνική αστυνομία;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα γερμανικά ΜΜΕ συνεχίζουν την ευρεία κάλυψη των εξελίξεων σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, τόσο με ανταποκρίσεις και αναδημοσίευση πρακτορειακών τηλεγραφημάτων, όσο και με σχόλια και αναλύσεις.


«Πόσο φασιστική είναι η ελληνική αστυνομία;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Die Welt» και αναφέρει ότι «η επέμβαση της δικαιοσύνης εναντίον της Χρυσής Αυγής οδηγεί και σε έρευνες σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας».
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι εξελίξεις προκάλεσαν ανακούφιση, αλλά και φρίκη: «Ανακούφιση, διότι το μεγάλο χτύπημα εναντίον των νεοναζί δεν οδήγησε ως τώρα σε ξέσπασμα βίας της ακροδεξιάς», αλλά και φρίκη, επειδή «μένει ακόμη να διαπιστωθεί πόσο στενοί και ποιου είδους» ήταν οι δεσμοί με την αστυνομία.
Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι ήταν πολύ λίγοι οι οπαδοί του κόμματος, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, και προσθέτει ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. «Οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν ήταν νεοναζιστές, αλλά ψηφοφόροι διαμαρτυρίας, οι οποίοι είναι οργισμένοι για τη δίχως τέλος οικονομική κρίση και την παράνομη μετανάστευση. Ο σκληρός, βίαιος πυρήνας του κόμματος είναι μάλλον τόσο μικρός όσο ήταν πάντα- όταν κανένας δεν μιλούσε για το συσταθέν το 1987 κόμμα» διευκρινίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ