Βενιζέλος: Δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους αντιπάλους της επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη ρύθμιση για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα προέβλεψε πως οι βουλευτές του εν λόγω κόμματος δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει σενάριο αναπληρωματικών εκλογών.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών του συγκεκριμένου κόμματος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν, ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά» και πως ο ίδιος ποτέ δεν εξέλαβε στα σοβαρά το σενάριο των παραιτήσεων και των αναπληρωματικών εκλογών, εκτιμώντας ότι δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως έπειτα και από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, τόνισε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία στο πλαίσιο του Συντάγματος».

Επιπλέον ανέφερε πως υπάρχει συμφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ότι είναι θέμα ημερών η κατάθεση ενός νόμου που θα θωρακίζει πλήρως την κοινωνία και τη δημοκρατία, ενώ για τη ρύθμιση για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, σημείωσε ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους αντιπάλους της.

«Θέλουμε μία δημοκρατική συστράτευση, μια θεσμική συναίνεση», σημείωσε και υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον κ. Μιχαλολιάκο και τη Χ.Α. για να προωθήσει μια πολύ φτηνή κομματική στρατηγική, που τώρα εμφανίζεται εξαιρετικά αμήχανη και αδιέξοδη» και συμπλήρωσε πως κάνουν λάθος οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι η μάχη των δημοκρατικών θεσμών για την αυτοπροστασία τους είναι ευκαιρία για να προωθήσουν τη δική τους αντιμνημονιακή πολιτική αντίληψη.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ