Wall Street Journal: Υπάρχουν φόβοι πως οι χρυσαυγίτες θα προχωρήσουν σε αντίποινα και βίαιες διαμαρτυρίες

Για την σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναφέρεται η Wall Street Journal, η οποία παράλληλα αναφερόμενη στα οφέλη που θα αποκομίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, τα χαρακτηρίζει «προσωρινά».

Σε δημοσίευμα της, η WSJ επισημαίνει πως η σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγης, είναι «μια αναγκαία βοήθεια για την εύθραυστη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ωστόσο μπορεί να είναι προσωρινή εάν τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία πυροδότησαν την άνοδο της Χ.Α. -ανεργία, διαφθορά και υπό κατάρρευση δημόσιες υπηρεσίες- δεν επιλυθούν από μια κυβέρνηση την οποία δεν υποστηρίζουν και πολλοί από τους Ελληνες. Και η επίλυση αυτών των ζητημάτων μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, η Wall Street Journal εκφράζει και τους φόβους της για πιθανά αντίποινα των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης σημειώνοντας: «Υπάρχουν φόβοι πως οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν συλληφθεί, θα οργανώσουν επιθέσεις για αντίποινα ή βίαιες διαμαρτυρίες στις επόμενες ημέρες, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενέργειες. Οι αναλυτές λένε ότι νέες βιαιοπραγίες μπορεί να γυρίσουν ''μπούμερανγκ'' στην οργάνωση», τονίζει το άρθρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ