Μαμ: Η ιστορικότερη τυρόπιτα της πόλης που κλέβει την παράσταση εδώ και 50 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαμ: Η ιστορικότερη τυρόπιτα της πόλης που κλέβει την παράσταση εδώ και 50 χρόνια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί σε μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, να συναντά κανείς τυροπιτάδικα σχεδόν σε κάθε στενό, ωστόσο η τυρόπιτα του Μαμ αποτελεί ένα ορόσημο στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1958 στη γωνία της Πεσματζόγλου με τη Σταδίου, για να ακολουθήσει πέντε χρόνια αργότερα το δεύτερο στην Ιπποκράτους.

Το ιδιαίτερο αυτής της τυρόπιτας είναι ότι είναι χορταστική και οι αναλογίες της είναι ιδανικές. Η ζύμη δεν είναι ούτε πολύ τραγανή ούτε πολύ μαλακή και η ποσότητα του τυριού είναι όσο πρέπει για να μην υπερτερεί η μια γεύση της άλλης.

Ποιο είναι το δεύτερο θετικό της τυρόπιτας του Μαμ; Η τιμή της, η οποία παραμένει σταθερά στο 1 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του Μαμ, κ. Σπύρος αναφέρει πως έριξε την τιμή λόγω κρίσης, καθώς δε φεύγουν πλέον τόσες τυρόπιτες όσες παλιά. Αν φύγουν 200 τυρόπιτες τη μέρα θεωρείται επιτυχία, τη στιγμή που τη δεκαετία του 80 έφευγαν και 1000 τυρόπιτες τη μέρα.

Ωστόσο η γεύση της παραμένει αναλοίωση όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς να την παραδέχονται.

Θα τη βρείτε: Πανεπιστημίου 34 και Ιπποκράτους / Πεσματζόγλου και Σταδίου, Αθήνα

Πηγή εικόνων: Οneman

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ