Αποκάλυψη φωτιά στο εννιασέλιδο πόρισμα για τη ΧΑ: Στρατολογούσαν εφήβους και έφτιαχναν τάγματα εφόδου αποκλειστικά με ανηλίκους - iefimerida.gr

Αποκάλυψη φωτιά στο εννιασέλιδο πόρισμα για τη ΧΑ: Στρατολογούσαν εφήβους και έφτιαχναν τάγματα εφόδου αποκλειστικά με ανηλίκους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρα από την αιματηρή δράση και τη στρατιωτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο εννιασέλιδο πόρισμά του, με το οποίο δένει απόλυτα την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, κάνει και μια συγκλονιστική αποκάλυψη: Περιγράφει καρέ-κερέ το πως τα μέλη της ΧΑ «στρατολογούσαν» ανήλικα παιδιά και πως είχαν δημιουργήσει τάγματα εφόδου αμιγώς από ανηλίκους 14 - 17 χρόνων τους επονομαζόμενους «Κένταυρους».

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Tovima στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα καταγράφεται και το όνομα ενός 17χρονου καθοδηγητή ο οποίος έκανε «κατήχηση» σε ομάδες ανηλίκων σε τακτικές επαφές δυο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο ανήλικος «διορίστηκε» στη θέση αυτή από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λόγω των ιστορικών γνώσεων του και των ικανοτήτων του.

Η ομάδα των «Κενταύρων»

Οι πρώτες αποκαλύψεις για τους «Κενταύρους» έγιναν από το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που μίλησε για όλους και για όλα στην εφημερίδα «Το Εθνος» πριν από μερικές ημέρες. Οπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε στην ομάδα των Κενταύρων βρίσκονται οι ανήλικοι που είναι μέλη στην Τ.Ο της Νίκαιας. Πρόκειται για 16χρονους που πηγαίνουν στα γραφεία της ΧΑ και «όσοι αξίζουν προχωράνε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το πρώην μέλος της οργάνωσης. Συνήθως είναι αυτοί που πηγαίνουν στα σχολεία και αποστολή τους είναι να στρατολογήσουν κι άλλους νέους.

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ