Observer: Η Ελλάδα βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά μετά τις συλλήψεις Χρυσαυγιτών - iefimerida.gr

Observer: Η Ελλάδα βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά μετά τις συλλήψεις Χρυσαυγιτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα με τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής θα γίνουν αιτία νέας έντασης σε ένα ήδη δηλητηριασμένο πολιτικό σκηνικό υποστηρίζει o βρετανικός Observer και τονίζει πως η χώρα εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά.«Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπορεί να περιβάλλονται ακόμη από σκοτεινά σημεία, αλλά αυτό που αποκάλυψε το έγκλημα, ήταν ο βαθύς διχασμός στην Ελλάδα.

Σε μια ατμόσφαιρα που έχει γίνει τοξική από τα επίπεδα-ρεκόρ φτώχειας, ανεργίας, απογοήτευσης και απελπισίας, οι Έλληνες γρήγορα περιέγραψαν τον φόνο ως πολιτική δολοφονία, η τελευταία πράξη σε μια σειρά επιθέσεων από ένα κόμμα που ενισχύθηκε από την διαφαινόμενη άνοδό του στις δημοσκοπήσεις» αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας:
«Μέσα σε μια νύχτα, ο Παύλος Φύσσας έγινε μάρτυρας, καθώς θεωρήθηκε ότι οι ακροδεξιοί πέρασαν την κόκκινη γραμμή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Χρυσής Αυγής που αρνούνταν την όποια εμπλοκή με το έγκλημα. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους...

Μετά από μήνες ανοχής ...ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε επιτέλους δράση...με αποφασιστικότητα που λίγοι θα περίμεναν» γράφει ο Οbserver, αναφέροντας τις χθεσινές συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και του επικεφαλής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

φωτογραφία: fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ