Πέντε μικροσκοπικά αλλά άκρως θανατηφόρα πλάσματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέντε μικροσκοπικά αλλά άκρως θανατηφόρα πλάσματα [εικόνες]

Πέντε μικροσκοπικά αλλά άκρως θανατηφόρα πλάσματα [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μικροσκοπικό τους μέγεθος κάνει τους περισσότερους να τα θεωρούν ακίνδυνα, ωστόσο, είναι πλάσματα που κυκλοφορούν δίπλα μας και είναι ιδιαίτερα θανατηφόρα.

Με το τσίμπημά τους μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες που ενδεχομένως να οδηγήσουν τον άνθρωπο στο θάνατο.

Δηλητηριώδη βατράχια: Μπορεί τα φωτεινά του χρώματα να προσδίδουν ομορφιά, ωστόσο η ισχυρή τοξίνη που εκκρίνεται από το δέρμα μπορεί να σκοτώσει μέχρι και 20 άτομα. Το μέγεθός τους πάντως δεν ξεπερνά τα 1,5 εκατοστά.

Μύγα τσε τσε : Τρέφεται με αίμα μεγάλων ασπόνδυλων και μεταδίδει τρυπανοσωμίαση ή ασθένεια του ύπνου

Χρωματιστό χταπόδι: Φθάνει μόλις τα 5 εκατοστά σε μέγεθος, ωστόσο, θεωρείται ένα από τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα του κόσμου

Ψύλλος: Είναι μικροσκοπικά, δεν έχουν φτερά, ωστόσο, μπορούν να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες.Θεωρούνται από τους κύριους υπεύθυνους για τη διάδοση του «μαύρου θανάτου», της βουβωνικής πανώλης.

Κόκκινος σκορπιός της Ινδίας: Είναι ο πιο θανατηφόρος σκορπιός στον κόσμο με μέγεθος μόλις 50 – 90 χιλιοστά και συναντάται στην Ινδία, Πακιστάν, Νεπάλ και Σρι Λάνκα

Κουνούπι: Είναι μικροσκοπικό και εξαιρετικά εκνευριστικό ιδιαίτερα σε θερμά κλίματα, ωστόσο, το κουνούπι ενδεχομένως να ευθύνεται για πολλούς θανάτους παγκοσμίως. Μερικές από τις ασθένειες που μεταφέρει είναι ελονοσία, κίτρινος και δάγκειος πυρετός, εγκεφαλίτιδα και ιός του Δυτικού Νείλου

Μέδουσες Ιρουκάντζι: Η μικρότερη μέδουσα στον κόσμο, αλλά ένα από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα των θαλασσών, καθώς το τσίμπημά τους είναι 100 φορές πιο ισχυρό από εκείνο της κόμπρας και 1.000 φορές από της ταραντούλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ