Σαβι-ΟΛΑ τα έκανε - Ανετη νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 σε βάρος του Πανιώνιου - iefimerida.gr

Σαβι-ΟΛΑ τα έκανε - Ανετη νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 σε βάρος του Πανιώνιου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επέστρεψε στις νίκες μετά την παρένθεση του Αγρινίου (0-0 με Παναιτωλικό) ο Ολυμπιακός, που πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας με 2-0 τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ τα τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι Βάις (61΄) και Σαβιόλα (75΄).


Στα πρώτα 15 λεπτά η καλά στημένη άμυνα του Πανιωνίου κατάφερε να κρατήσει μακριά την γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού. Εχοντας θετική εικόνα ως προς τα ανασταλτικά του καθήκοντα ο γηπεδούχος βρήκε τον τρόπο να μην απειληθεί επί της ουσίας από τους ερυθρόλευκους. Η πρώτη «απειλή» ήρθε στο 16' από προσπάθεια και σουτ του Σιόβα με τον Παναγιωτούδη όμως να βάζει το πόδι του και να βγάζει την μπάλα κόρνερ. Στο 21' με σουτ στην κίνηση επιχείρησε να βρει δίχτυα όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Ολυμπιακός ήταν αισθητά δυσλειτουργικός στον άξονά του, μην μπορώντας να παράξει παιχνίδι σε ένα σημαντικό κομμάτι του πρώτου μέρους. Ειδικά ο Μανιάτης έδειχνε να έχει πρόβλημα στο χώρο του κέντρου.Οι Νεοσμυρνιώτες μάλιστα βγήκαν και μπροστά και απείλησαν τον Ολυμπιακό. Στο 27' ο Παναγιωτούδης βρήκε χώρο και σούταρε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω και πολύ κοντά στο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ο Ολαϊτάν που ήταν αρκετά κινητικός για ένα ακόμα παιχνίδι έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Στο 35' ο Νιγηριανός γύρισε ωραία το σώμα του, απέφυγε τον γκολκίπερ του Πανιωνίου και έκανε πλασέ από πλάγια θέση με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να βρίσκει το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του και στο 38' έκανε και άλλη φάση για γκολ.Στο 38' ο Χολέμπας έκανε την σέντρα με την Μανιάτη να παίρνει την κεφαλιά που έφυγε έξω.

Γενικότερα πάντως το πρόσωπο των φιλοξενούμενων δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό στο πρώτο ημίχρονο παρά το πρέσινγκ των τελευταίων 20 λεπτών του. Στις καθυστερήσεις του Α' μέρους ο Σαβιόλα πλάσαρε με τον Γιαννακόπουλο να πέφτει σωστά και να αποκρούει. Και εκεί που ο Πανιώνιος κρατούσε ανέπαφη την εστία του το "μυαλό" του Σαβιόλα και η εκτελεστική δεινότητα του Βάις έδωσαν την λύση στο 61'.

Ο Αργεντινός άσος με πολύ ωραία κίνηση και κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Σλοβάκο που από κοντά πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.Ο Ολυμπιακός αφού ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα σκόραρε ξανά. Στο 75' ο Ολαϊτάν κάνει το γύρισμα από πλάγια θέση με τον Σαβιόλα να έρχεται από πίσω και να σουτάρει για το 0-2 κάνοντας τέσσερα τα φετινά του τέρματα με τον Ολυμπιακό.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ