Η εγκύκλιος του Τέντε -πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- που έφερε τις συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ - iefimerida.gr

Η εγκύκλιος του Τέντε -πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- που έφερε τις συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το Σεπτέμβριο του 2012 χρονολογείται η εγκύκλιος του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, η οποία προέβλεπε την επ' αυτοφώρω σύλληψη βουλευτών, όταν διαπράττουν κακουργήματα. Βάσει λοιπόν της εγκυκλίου έγιναν οι συλλήψεις μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.Τα αστυνομικά όργανα θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν, για να εμποδίσουν βουλευτές από τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, έστω και αν δεν έχει αρθεί η βουλευτική τους ασυλία.

Μόνο όταν οι βουλευτές διαπράττουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, απαιτείται για την κίνηση των εις βάρος τους ποινικών διαδικασιών ή άδεια της Βουλής.

Ο κ. Τέντες είχε εκδώσει την επίμαχη εγκύκλιο λόγω της έξαρσης «του φαινομένου επιθέσεων, βιαιοπραγιών και διενέργειας ελέγχων σε αλλοδαπούς μετανάστες, σε σχέση με τη νομιμότητα της εισόδου και διαμονής αυτών στη χώρα, καθώς και της ασκήσεως εμπορικής δραστηριότητας ορισμένων από αυτούς, από οργανωμένες ομάδες πολιτών», στις οποίες «πολλές φορές συμμετέχουν και μέλη του Κοινοβουλίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ