Καρέ καρέ η θεωρία της εξέλιξης σε ένα εντυπωσιακό βίντεο κινουμένων σχεδίων - iefimerida.gr

Καρέ καρέ η θεωρία της εξέλιξης σε ένα εντυπωσιακό βίντεο κινουμένων σχεδίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την πρώτη στιγμή που ο Κάρολος Δαρβίνος άρχισε να αναπτύσσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών έγινε δέκτης αυστηρών σχολίων και επιθέσεων κυρίως από εκπροσώπους θρησκειών, ωστόσο, ακόμη και σήμερα, μετά από 150 και πλέον χρόνια η θεωρία του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως η πιο πειστική απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής.

Για τη δαρβινική θεωρία έχουν γραφτεί πολλά βιβλία, τραγούδια, έχουν γίνει και πολύκροτες δίκες, ενώ η «επιστροφή της Θρησκείας» κυρίως στις ΗΠΑ δημιουργεί ακόμη και σήμερα έντονη αντιπαράθεση.

Η ομάδα Kurtzgesagt, βασισμένη στις παρατηρήσεις του μεγάλου ερευνητή Στέφεν Τζέι Γκούλντ, έφτιαξε ένα ευφυέστατο βίντεο αναλύοντας μέσα σε 11 λεπτά την θεωρία του Δαρβίνου.

Ο ίδιος ο Γκούλντ άλλωστε έλεγε «Η θεωρία της Δημιουργίας είναι μια δογματική θεωρία μιας μειοψηφίας, τα μέλη της οποίας κάνουν πολύ περισσότερο θόρυβο σε σχέση με το τι θα περίμενε κανείς από τα άτομα που αριθμούν»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ