BBC: Ποιους κινδύνους κρύβουν οι βελόνες του μπότοξ - iefimerida.gr

BBC: Ποιους κινδύνους κρύβουν οι βελόνες του μπότοξ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις λοιμώξεις που μπορούν να προκληθούν από τις βελόνες του μπότοξ κρούει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE) του Ηνωμένου Βασιλείου τονίζοντας ότι τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω των συριγγών που χρησιμοποιούνται για τη χρήση ηρωίνης ή αναβολικών στεροειδών μπορούν να μεταδοθούν και μέσω αυτών που χρησιμοποιούνται για τις κοσμητικές θεραπείες.

Οπως τονίζει το NICE, σύμφωνα με άρθρο του BBC πολλοί επιλέγουν τις ουσίες μαυρίσματος, τα συστατικά πλήρωσης του δέρματος και το μπότοξ σε ενέσιμη μορφή χωρίς να μεριμνούν για τις συνθήκες υγιεινής.

Και όπως επισημαίνει το NICE μπορεί τα περισσότερα νοσήματα μεταδίδονται μέσω της σύριγγας για τη χρήση ηρωίνης ή αναβολικών στεροειδών, ωστόσο κίνδυνοι ενέχουν και για όσους χρησιμοποιούν τις βελόνες για λόγους ομορφιάς. Δεδομένου της ελλιπούς νομοθεσίας για τις κοσμητικές θεραπείες, ωστόσο, είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς πόσοι ασθενείς κινδυνεύουν από τις αιματογενώς μεταδιδόμενες νόσους.

Για το λόγο αυτό το NICE εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για την Αγγλία και την Ουαλία ώστε να προωθήσει τη χρήση αποστειρωμένων βελονών, με σκοπό τον περιορισμό των λοιμώξεων και εφιστά την προσοχή όσων σκοπεύουν να ξαπλώσουν στο κρεβάτι του πλαστικού τους για μερικές ενεσούλες τονίζοντάς τους ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του ειδικού που θα τους χορηγήσει την οποιαδήποτε θεραπεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ