Τέλος εποχής για Στάινμπρουκ - Παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματά του στο SPD - iefimerida.gr

Τέλος εποχής για Στάινμπρουκ - Παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματά του στο SPD

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποχώρησή του από την ηγετική ομάδα των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε ο Πέερ Στάινμπρουκ σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του SPD στο Βερολίνο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εκλογικής ήττας από τη Μέρκελ. Όπως επιβεβαίωσαν πηγές του SPD, ο Στάινμπρουκ θα παραιτηθεί από όλα του τα αξιώματα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Ανακοινώνοντας ουσιαστικά το τέλος της πολιτικής του καριέρας, ο Στάινμπρουκ ανέλαβε την ευθύνη της ήττας στις εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου και στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι ήθελε μόνο να είναι μέλος της διερευνητικής ομάδας που θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Ανγκελας Μέρκελ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στα περίπου 270.000 μέλη του SPD, πιθανότατα στις 10 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος στην Λειψία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο μέλη του SPD, ο Πέερ Στάινμπρουκ θα παραμείνει βουλευτής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ