Eισαγγελική έρευνα για τον ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Eισαγγελική έρευνα για τον ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εισαγγελική έρευνα διετάχθη σχετικά με τις καταγγελίες για τον ψυχίατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, Κώστα Παρασχάκη, που φέρεται να χορηγούσε αδιακρίτως πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με δημοσίευματα στον Τύπο, ο ψυχίατρος, διευθυντής σε ένα από τα εννέα ψυχιατρικά τμήματα του ΨΝΑ, έχει χορηγήσει άγνωστο αριθμό πιστοποιητικών σε μέλη της Χρυσής Αυγής, με την οποία είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λασιθίου το 2010 και το 2012.

Στα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση και θα περιληφθούν στο υλικό που θα μελετήσει ο εισαγγελέας, ο εν λόγω ψυχίατρος φέρεται στην διάρκεια μίας μόνο εφημερίας να εξέδωσε δύο πιστοποιητικά για άδεια οπλοφορίας.

Επιπρόσθετα, όπως καταγγέλλεται, ο Κώστας Παρασχάκης έχει εκδώσει πιστοποιητικό ψυχιατρικών νοσημάτων που διευκολύνει υποψήφια της Χρυσής Αυγής, κατηγορουμένη για επίθεση σε βάρος αλλοδαπών, το 2011, να λαμβάνει αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης της, η οποία έχει προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο του 2014.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας, που στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση, είναι να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελιών σε βάρος του ψυχιάτρου και να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει διάπραξη αδικημάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ