CINETROLL: Eπεσε βροχή από ανθρωποφάγους «ιπτάμενους» καρχαρίες που τους έριξε τυφώνας στη στεριά [video] - iefimerida.gr

CINETROLL: Eπεσε βροχή από ανθρωποφάγους «ιπτάμενους» καρχαρίες που τους έριξε τυφώνας στη στεριά [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει χρέη εναλλακτικού μετεωρολόγου, επιλέγοντας τις πιο "καυτές" προβολές από το σημερινό πρόγραμμα (27 / 9) στο 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Πάντα λίγο πριν το τέλος είναι που ο πόθος και η ενταση κορυφώνονται. Από το σεξ μεχρι το σινεμά, ειδικά όταν η σχέση με το τελευταίο είναι καθαρά ερωτική. Όπως στις Νύχτες Πρεμιέρας. Που τρεις μέρες πριν το εκρηκτικό φινάλε, ανεβάζουν την ένταση, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ιπτάμενους καρχαρίες, ρομαντικούς ασπρόμαυρους εκδικητές, μία από τις πιο αναμενόμενες νέες ελληνικές ταινίες της χρονιάς κι ένα στρατόπεδο αναμόρφωσης εφήβων, για γερά νεύρα.

*Για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφτείτε το site www.aiff.gr

ΔΑΝΑΟΣ 1

20.00: Luton

Aκόμα μία από τις φετινές πολυσυζητημένες "διεθνείς" ελληνικές ταινίες της χρονιάς θα κανει το εγχώριο ντεμπούτο της σήμερα, στις "Νύχτες Πρεμιέρας". Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντάτος έφτασε με το "Luton" του μέχρι το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και σήμερα αναμετριέται με το ελληνικό κοινό. Όπως αναμετριούνται με τα όρια, τις πιέσεις, τις συμβάσεις και την ορατή ή αόρατη βία της καθημερινής ζωής, οι τρεις "κανονικοί" ήρωές του. Μια 30χρονη ασκούμενη δικηγόρος, ένας 50άρης παντρεμένος ψιλικατζής και ένας ευκατάστατος μαθητής λυκείου.

22.30: Coldwater

Ο πρωτοεμφανιζόμενος σε μεγάλου μήκους ταινίες, σκηνοθέτης Βίνσεντ Γκράσο και ο πρωταγωνιστής του Π.Τζ. Μπουντουσκέ που λανσάρεται ως ο νέος Ράιαν Γκόσλινγκ, είναι δύο ονόματα για τα οποία σύντομα θα μιλάει όλος ο κόσμος μετά την εκρηκτική τους συνεργασία στο "Coldwater". Προβληματικός έφηβος κλείνεται από τη μητέρα του σε στρατόπεδο αναμόρφωσης που το διοικεί σαδιστής πεζοναύτης με τη βία σε όλες τις πιθανές μορφές να αποτελεί το καθημερινό πιάτο του μενού. Ένα εκρηκτικό ρεαλιστικό θρίλερ, εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, που ξεχώρισε με διαφορά μέσα στη φετινή φεστιβαλική σοδειά, κάνοντας τους κριτικούς να παραμιλάνε.

00.30: Sharknado

Ποιος θυμάται τον Ίαν Ζίρινγκ από τα "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς"; Βασικά σχεδόν ούτε καν ο ατζέντης του, ο οποίος μετά από απανωτές αποτυχίες κατάφερε να του βρει τον απόλυτο ρόλο της συμφοράς: Φονικός τυφώνας ρουφάει καρχαρίες από τον Ειρηνικό Ωκεανό και τους "ξερνάει" στη μέση του Λος Άντζελες για να τραφούν από τους ανύποπτους διαβάτες. Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί μπροστά τους ο Ζίρινγκ για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση πυροβολώντας τους στον αέρα σαν μπεκάτσες. Ασύλληπτο b movie που δίνει άλλο νόημα στη φράση "τόσο κακό που είναι αριστούργημα" και προσφέρεται για ανεξέλεγκτο μεταμεσονύχτιο χαβαλέ.

TAINIOΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

22.00: Judex

Άλλο ένα μάθημα κινηματογραφικής καλλιγραφίας στα πλαίσια του αφιερώματος στο ποιητικό, σουρεαλιστικό σύμπαν του σκηνοθέτη Ζορζ Φρανζί. Μιας παραγνωρισμένης κινηματογραφικής ιδιοφυΐας που αντλούσε εμπνεύσεις από "ένοχες", λαϊκές κινηματογραφικές απολαύσεις, για να τις απογειώσει σε ένα μυθικό κόσμο εικόνων και συναισθημάτων. Εν προκειμένω ο Φρανζί, τo 1963, επισκέπτεται ένα θρυλικό γαλλικό κινηματογραφικο σίριαλ του 1916 στην παράδοση του Φαντομά και παραδίδει ένα μαγικό κομψοτέχνημα ίντριγκας, φαντασίας και εγκλήματος βγαλμένο από τις πιο συναρπαστικές παιδικές μας αναμνήσεις.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ