Qoros 3: Το πρώτο κινέζικο αυτοκίνητο με 5 αστέρια στην ασφάλεια

Το EuroNCAP είναι ένα οργανισμός που έχει σαν αντικείμενο τον έλεγχο, με τη βοήθεια των λεγόμενων crash test, των δοκιμών πρόσκρουσης δηλαδή, της ασφάλειας που παρέχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Και της βαθμολόγησής τους με τo σύστημα των αστεριών, όπου τα 5 είναι η ανώτερη δυνατή διάκριση όσον αφορά την ασφαλεια αυτοκινητου.

Μέχρι τώρα στις δοκιμές του EuroNCAP τα αποτελέσματα των κινέζικων μοντέλων που είχαν ελεγχθεί ήταν απογοητευτικά και το ίδιο βέβαια και η προστασία που προσέφεραν στους επιβάτες τους στην περίπτωση ατυχήματος. Αυτό όμως φαίνεται πως αλλάζει, μιας και υπάρχει ένα καινούργιο αυτοκίνητο Made in PRC (People's Republic of China) που πήρε 5 αστέρια και μάλιστα με τις τρέχουσες προδιαγραφές του οργανισμού, που από τις αρχές του 2013 έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηρές. Το αυτοκίνητο αυτό είναι το Qoros 3 σεντάν, που πέτυχε μια από τις καλύτερες συνολικά επιδόσεις κατά EuroNCAP, ενώ πήγε εξαιρετικά στην προστασία των ενήλικων επιβατών, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό 95%.

Η Qoros είναι μια καινούργια κινεζική εταιρεία και το 3 Sedan το πρώτο νέο της μοντέλο, που παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης. Όπως δείχνουν τα πράγματα και όπως αποδεικνύεται στην πράξη η Qoros κάνει σοβαρή δουλειά σε σχέση με τους άλλους αμιγώς κινέζους κατασκευαστές, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκή τεχνολογία και τεχνογνωσία, αλλά και στελέχη με προϋπηρεσία στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης. Το αν και πότε θα έρθουν τα Qoros στην Ελλάδα είναι φυσικά ακόμα άγνωστο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ