Ντόρα Μπακογιάννη: Με κοινούς υποψήφιους τα κόμματα κατά της Χ.Α. αν γίνουν εκλογές - iefimerida.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: Με κοινούς υποψήφιους τα κόμματα κατά της Χ.Α. αν γίνουν εκλογές

Μπακογιάννη: Η ΧΑ «σφαδάζει» και θέλει επαναληπτικές εκλογές -Τα δημοκρατικά κόμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε αποσταθεροποίηση εξαιτίας μίας ενδεχόμενης παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη και προτείνει τα δημοκρατικά κόμματα σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών να κατέβουν με κοινό υποψήφιο.Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ απηύθυνε κάλεσμα στον πολιτικό κόσμο να επιδείξει «ψυχραιμία και νηφαλιότητα» και να μην «παίξει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής.

.«Η Χρυσή Αυγή θα καταλάβει ότι υπάρχουν νόμοι και δημοκρατία σε αυτή τη χώρα (...). Τώρα το καταλαβαίνει και σφαδάζει. Θέλει επαναληπτικές εκλογές (σε περιφέρειες) θα τις έχει (αλλά) αν θέλει αποσταθεροποίηση δεν θα την έχει»

«Κανείς δεν παίζει με τους θεσμούς -Απατάται ο Μιχαλολιάκος»

Η κυριά Μπακογιάννη επιτέθηκε και στον γενικό γραμματέα τςη ΧΑ λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς. «Αν ο Μιχαλολιάκος πιστεύει ότι μπορεί να παίξει με τους θεσμούς απατάται. Αν θέλει να παραιτήσει οκτώ βουλευτές, θα έχουμε οκτώ επαναληπτικές εκλογές, που θα κερδίσουν τα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου. Αν θέλει να παραιτήσει 18, θα μείνει χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Διακοπή χρηματοδότησης ΧΑ ζήτησαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ από Αθανασίου

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και ζήτησαν να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Χαριλάου Τρικούπη ζήτησαν να εξετασθεί το θέμα κατά προτεραιότητα.

Ο κ. Αθανασίου θα γίνει δεκτός στις 14:00 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.


Κεδίκογλου: Σύντομα θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για τη ΧΑ


«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται,... δεν βραχυκυκλώνει, η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί ενδεχομένου παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της διενέργειας επαναληπτικών εκλογών.
Μιλώντας στο «Star» εμφανίστηκε αντίθετος στη διενέργεια πρόωρων εκλογών σημειώνοντας πως «εάν χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές, θα γίνουν στις περιφέρειες που θα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί ο αριθμός των βουλευτών».
Εκτίμησε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα (από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά) ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι για τα αυτόφωρα αδικήματα μπορεί να συλληφθεί βουλευτής.

φωτογραφία: fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ