Επίσημο πόρισμα για την κλιματική αλλαγή κατηγορεί τον άνθρωπο για την καταστροφή - iefimerida.gr

Επίσημο πόρισμα για την κλιματική αλλαγή κατηγορεί τον άνθρωπο για την καταστροφή

Επίσημο πόρισμα για την κλιματική αλλαγή κατηγορεί τον άνθρωπο για την καταστροφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βγήκε το πόρισμα για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής και σύμφωνα με την έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) η ευθύνη βαραίνει το ανθρώπινο είδος.

Το IPCC λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και σκοπό έχει την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις τις σχετικές με την κλιματική αλλαγή καθώς και για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται.

Η σχετική έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα στη Στοκχόλμη και έχει τίτλο «Κλιματική αλλαγή 2013. Τα επιστημονικά θεμέλια», ενώ για την συγγραφή της εργάστηκαν περισσότεροι από 800 επιστήμονες οι οποίοι μελέτησαν εννέα χιλιάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η έκθεση περιέχει συνολικά 14 κεφάλαια και 1400σελίδες, μια τεχνική περίληψη καθώς και μια περίληψη 22 σελίδων για όσους «διαμορφώνουν πολιτικές».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Agence France-Presse, η νέα έκθεση αποφαίνεται με σιγουριά (ποσοστί 95%) ότι η Κλιματική Αλλαγή έχει ανθρωπογενή αίτια και ότι προκαλεί μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, ξηρασίες, καύσωνες, οξίνιση των ωκεανών και πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα προειδοποιεί για την πιθανότητα ανόδου της στάθμης των ωκεανών μέχρι το τέλος του αιώνα που διανύουμε με ολέθριες συνέπειες για τις παράκτιες περιοχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ