Οταν η Τίνα Μπιρμπίλη φύτευε πευκάκια στην Πεντέλη -Μια άγνωστη φωτογραφία [εικόνα] - iefimerida.gr

Οταν η Τίνα Μπιρμπίλη φύτευε πευκάκια στην Πεντέλη -Μια άγνωστη φωτογραφία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ μακρινή φαντάζει η εποχή που υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου μιλούσαν για την πράσινη ανάπτυξη και η τότε υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ονομαζόταν η «πράσινη Τίνα».

Στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο μπλογκ ophioussa βρήκαμε μια άγνωστη φωτογραφία της Τίνας Μπιρμπίλη με φούτερ και αθλητικά παπούτσια να φυτεύει πευκάκια στην καμμένη Πεντέλη. Εκτοτε η Τίνα Μπιρμπίλη έκανε καριέρα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, τώρα βρίσκεται διορισμένη στον ΟΗΕ και δεν ασχολείται με τα πευκάκια που φύτεψε για την πράσινη ανάπτυξη.

Γράφει το εν λόγω μπλογκ τον Μάρτιο του 2010:
Πήγε και η Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και φύτεψε πευκάκια στην Πεντέλη, ίσως τα είδα, έχουν κιτρινίσει λίγο, θα έπρεπε να είχαν φυτευτεί Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Αλλά όσο και αν ήταν τηλεοπτικά, ή φωτογραφικά, ή ψυχολογικά ωραία η δενδροφύτευση, 1.000, ή 10.000 πευκάκια, που σε 10 χρόνια θα έχουν ένα μέτρο ύψος (και σε 20 μάλλον θα ξανακαούν), το μόνο που κάνουν είναι να τονίζουν την θλίψη. Χρειάζονται εκαντοντάδες χιλιάδες πευκάκια και φράχτης για τους Αθηναίους... Γιατί και ο Υμηττός που αναδασώθηκε όταν ήμουν μικρός, τώρα ξανάγινε ...αυτοκινητόδρομος.

Δεν έχω ιδέα πόσες χιλιάδες στρέμματα κάηκαν, ούτε πόσο ...διοξείδιο το άνθρακα δέσμευαν κάθε χρόνο με την φωτοσύνθεση, ή πόσο διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώθηκε με τις τρείς πυρκαγιές. Ξέρω, ωστόσο, ότι η Πεντέλη θα συγκρατεί λιγότερο νερό στο υπέδαφός της και ο αέρας που θα κατεβαίνει το καλοκαίρι στο λεκανοπέδιο θα είναι λίγο πιό ζεστός. Που σημαίνει τα κλιματιστικά θα δουλεύουν λίγο περισσότερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ