Ποια είναι η «λευκή χήρα» του μακελειού στην Κένυα – Από ντροπαλή μαθήτρια σε καταζητούμενη της Ιντερπόλ - iefimerida.gr

Ποια είναι η «λευκή χήρα» του μακελειού στην Κένυα – Από ντροπαλή μαθήτρια σε καταζητούμενη της Ιντερπόλ

Ποια είναι η «λευκή χήρα» του μακελειού στην Κένυα – Από ντροπαλή μαθήτρια σε κα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο σοκαριστικές ήταν οι εικόνες από το μακελειό στο εμπορικό κέντρο της Κένυας, άλλο τόσο σοκαριστική ήταν και η αποκάλυψη πως ίσως πίσω από όλα αυτά να κρύβεται μία γυναίκα. Η λεγόμενη «λευκή χήρα». Πώς όμως μία νεαρή Βρετανίδα μετατράπηκε από ντροπαλή μαθήτρια σε καταζητούμενη από την Ιντερπόλ;

Η Σαμάνθα Λιούθγουεϊτ συνδέεται για δεύτερη φορά με μία παγκόσμια θηριωδία. Οι υποθέσεις για την εμπλοκή της στην τραγωδία στην Κένυα προέκυψαν έπειτα από δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος μίλησε για μία γυναίκα μέλος των ανταρτών που προκάλεσαν το αιματοκύλισμα.

Τις υποψίες επιβεβαίωσε η ανακοίνωση της Ιντερπόλ την Πέμπτη πως εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την Λιούθγουεϊτ. Βέβαια, όπως διευκρινίστηκε, αυτό αφορά άλλες κατηγορίες για τρομοκρατία από το 2011.

Αν και η εμπλοκή της στην υπόθεση αμφισβητείται, είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για επικίνδυνο άτομο. Η 29χρονη έγινε γνωστή έπειτα από τη βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου του 2005. Τότε της αποδόθηκε και το παρατσούκλι «λευκή χήρα. Ο σύζυγός της, Ζερμέν Λίντσεϊ, ήταν ένας από τους βομβιστές της τρομοκρατικής ενέργειας που στοίχισε τη ζωή 26 ανθρώπων.

Τότε η Λιούθγουεϊτ παρουσιαζόταν αντίθετη με τη δράση του συζύγου της. Η γυναίκα, που είχε ασπαστεί τον Ισλαμισμό, ως τότε δεν είχε ποινικό μητρώο και καταδίκασε τις πράξεις του Λίντσεϊ ως αποτρόπαιες. Μάλιστα έλεγε πως οι επισκέψεις του σε ριζοσπαστικά τζαμιά του είχαν δηλητηριάσει το μυαλό. «Ηταν αθώος, αφελής και απλός άνθρωπος. Υποθέτω πως υπήρξε ο ιδανικός υποψήφιος», είχε δηλώσει.

Αμέσως μετά όμως εξαφανίστηκε. Θεωρούνταν πως βρισκόταν στην Κένυα και πέρυσι πήγε στη Σομαλία. Η αστυνομία ακολουθούσε τα ίχνη μίας γυναίκας που χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα, ανάμεσά τους και το δικό της, εκτιμώντας πως πρόκειται για την ίδια τη Βρετανίδα. Οι αρχές ασχολήθηκαν μαζί της γιατί θεωρούν πως έχει σχέσεις με τρομοκρατική ομάδα που προγραμμάτιζε να βάλει βόμβα στη χώρα. Ολα αυτά, πριν από το μακελειό στο Ναϊρόμπι.

Αυτό που υποπτεύονται αρκετοί, από τη στιγμή που αναφέρθηκε συμμετοχή Βρετανίδας στην επίθεση, είναι πως η 29χρονη αποφάσισε να συνεχίσει το έργο του συζύγου της. Κι όλα αυτά από μία γυναίκα που μεγάλωσε ως ένα ντροπαλό κορίτσι, χωρίς αυτοπεποίθηση, όπως λένε φίλοι της οικογένειάς της.

Στην εφηβεία της αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ και ήταν πολύ υπερήφανη που φορούσε τη μαντίλα. Μάλιστα είχε επιλέξει εκείνη που φορούν οι γυναίκες που εφαρμόζουν πιο αυστηρά τις αρχές της θρησκείας. Λίγο αργότερα γνώρισε τον Λίντσεϊ σε ένα chatroom για Μουσουλμάνους και έπειτα από μερικούς μήνες παντρεύτηκαν, ενώ απέκτησαν δύο παιδιά, το δεύτερο μετά από τη βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο.

Επειτα από την εμπλοκή του συζύγου της στην υπόθεση, ο πατέρας της και τα αδέρφια της απομακρύνθηκαν από την Λιούθγουεϊτ και ακόμη και τώρα θεωρείται πως έχει ελάχιστες επαφές με την οικογένειά της.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ